Ljepota i zdravlje

Ovo su 4 savjeta koja će vam pomoći da se riješite celulita

Unatoč uvriježenom mišljenju, celulit NIJE genetsko naslijeđe.

Uslijed nagomilavanja masnoća i toksina pod kožom mnoge žene imaju problem s celulitom, a ne znaju kako ga riješiti. Nažalost, zbog pogrešnih prehrambenih navika te nedostatka dnevne rutine konzumiranja obroka i pogrešnih izvora namirnica uz nisku fizičku aktivnost celulit je postao sve učestalija pojava, pa čak i kod tinejdžerske populacije.

Dobra vijest je da se celulita možete riješiti na prirodan način, no zato morate prestati raditi krive korake i uhvatiti se posla.

1. NE MOŽETE se riješiti celulita s kremama i losionima. Prestanite ih koristiti, vrlo jednostavno. Postoji brdo krema protiv celulita na tržištu, ali one zapravo ne čine ništa da bi uklonile celulit.

2. Medicinski i Spa tretmani nisu učinkoviti. Dapače, mnoga istraživanja su pokazala da su tretmani strujom i iglama ostavljali ožiljke pa čak i ozljeđivali velik broj žena koja su se odlučile na takve tretmane.

3.Unatoč uvriježenom mišljenju, celulit NIJE genetsko naslijeđe i ne morate ga uvijek imati. Vjerujući da jest genetika kriva vas samo može skrenuti s pravog puta, promjena prehrane i početak vježbanja.

4. Možete se riješiti celulita bez obzira koliko imate godina. Najbolja metoda je jačanje mišića, odnosno nekoliko vježbi usmjerenih na specifične mišiće koji se nalaze u području zahvaćenom celulitom. Vježbe možete izvoditi i kod kuće.

Komentiraj članak

Komentari