DOBRA FORMA

Ovo je način kako dobiti oblu, čvrstu guzu u samo dva tjedna (VIDEO)

Da bi došli do savršene guze u samo dva tjedna, trebate slijediti dva pravila - određene vježbe i određenu hranu.

Kako bi učinak vježbanja bio bolji i brži, važno je prilagoditi i prehranu. Ne jedite previše proteina, odnosno birajte koje jesti, a koje ne, pišu 24sata.

Na primjer, izbjegavajte one iz masnog crvenog mesa, mliječnih proizvoda i žumanjka. Jesti treba proteine iz tune i ostale ribe, bjelanjka, puretine, piletine, svježeg sira, soje, morske hrane, mahunarki...

Smanjite unos ugljikohidrata koji se nalaze u hrani bogatoj bijelim brašnom i šećerom, a jedite one kojih ima u proizvodima od punog zrna, jedite tamnu rižu, zobene pahuljice, slatki krumpir...

I masnoće možemo podijeliti na dobre i loše. Izbjegavajte prženu hranu, grickalice, čips, margarin, crveno meso, pileću kožu, punomasne mliječne proizvode, sladoled, maslac, kokosovo ulje... U prehranu uvrstite riblje ulje, ekstra djevičansko maslinovo ulje, bademe, orahe, maslac od kikirikija.  

Povećajte unos svježeg voća. Svaki dan pojedite najmanje jedan komad voća, a preporuka je tri do pet komada. Vlakna iz voća držat će vas sitima, a u isto vrijeme nećete unijeti puno kalorija.

I ne zaboravite na povrće jer je prepuno vlakna, vitamina i minerala. Osim toga, ima malo kalorija. Posebnu pažnju usmjerite na brokulu, špinat, kelj i drugo zeleno povrće.

Pogledajte o kakvim vježbama se radi u videu.

Komentiraj članak

Komentari