MJESECIMA NIJE DOBIO PLAĆU

'OVO JE DNO' Poslali su račun za topli obrok mrtvom radniku

Došlo mi je da napišem mail Upravi u ime supruga, da će vratiti novce kad mu uplate neisplaćene plaće, a ako imaju kakvih pitanja da ga potraže na groblju, na adresi Monte Giro, pod brojem 58, rekla je supruga radnika, piše 24sata.hr

Nakon što su stotine radnika Uljanika nedavno dobile obavijest o dugovima za marende uz prijetnju ovrhe, ista ‘čestitka’ šokirala je i obitelj radnika koji je nedavno preminuo. Nakon gubitka voljenog supruga i oca, to je bio dodatni udarac za obitelj.

- Moj suprug je preminuo 14. veljače ove godine, a Uljanik Standard mu je poslao račun na 80 kuna koje je navodno dužan za topli obrok. Nisam se još niti oporavila od gubitka muža i ovo je bio niski udarac, dno dna. Pa moj Livio je 44 godine radio u Uljaniku, svoj život je poklonio Uljaniku, a ovako mu vraćaju. 80 prokletih kuna za 44 godine rada. Došlo mi je da napišem mail Upravi u ime supruga, da će vratiti novce kad mu uplate neisplaćene plaće, a ako imaju kakvih pitanja da ga potraže na groblju, na adresi Monte Giro, pod brojem 158 - u šoku je kazala Blanka Šćulac (54) iz Pule.

'Mrtvom suprugu zaračunali marendu' 

Njezin suprug preminuo je u 64. godini.

- Suprug je preživio puno toga u životu. Osim što je bio branitelj i bio na ratištu u Lici, nikada nije ništa tražio niti dobio od države. Prebolio je i karcinom jetre prije devet godina. Međutim, stres zbog neisplate plaća, krediti koje moramo uredno plaćati, bez obzira imamo li od kud ili ne, doveli su do toga da mu se rak vratio prošle godine i odnio mu život munjevitom brzinom. Moram reći da mi je drago što suprug ne gleda ovo danas, jer bi umro od tuge i žalosti - rekla je žena. Livio je radio u Uljaniku kao šef trasera, a potom i u kontroli poslova na brodu. Blanka je, kada se suprug razbolio morala naći dodatni posao, a suprugu je to teško palo, jer je želio pomoći.


Komentiraj članak

Komentari