Mahathir Mohamad

OVAJ PREMIJER IMA 94 GODINE Pokušat će ostati na vlasti i nakon 2020.

Malezijski premijer Mahathir Mohamad nagovijestio je da će pokušati ostati na vlasti nakon 2020. godine, samo četiri dana nakon što je obećao ustupiti mjesto svojem nasljedniku Anwaru Ibrahimu.

Upitan na Forumu Doha u Kataru hoće li odstupiti 2020., najstariji premijer na svijetu rekao je da želi riješiti probleme zaostale iza prijašnje vlade prije nego je podnijela ostavku, prenosi Index.

"Obećao sam da ću odstupiti kad riješim neke od glavnih problema koji su ostali od prijašnje vlade. Obećao sam da ću odstupiti te vodstvo predati kandidatu kojega je imenovala koalicija", rekao je.

Nije rekao kada namjerava napustiti dužnost

Mahathir, 94, nije rekao kada namjerava napustiti dužnost.

U utorak je obećao da će vlast predati Anwaru unatoč novim optužbama za seksualno napastovanje protiv njega te da bi mogao za to biti spreman nakon samita zemalja APEC-a, kojemu će Malezija biti domaćin u studenome 2020.

Upitan je li Anwar najbolja osoba da ga naslijedi na dužnosti premijera te bi li ga podržao, Mahathir je rekao da ne bi mogao jamčiti tko bi bio najbolja osoba s obzirom na prošla loša iskustva, prenosi Index.

"Imenovao sam svoje nasljednike, preuzeli su dužnosti i napravili razne stvari."

Mahathir je neočekivano izabran 2018. kao čelnik koalicijske vlade čiju je najveću stranku vodio Anwar (72) koji je dvaput bio u zatvoru zbog optužbi za sodomiju i korupciju - optužbe za koje je rekao da su političkog karaktera.

Komentiraj članak

Komentari