SVEČANOST

Otvaranje Ljetnih igara: Na sceni će biti svi koji se u Dubrovniku bave umjetnošću, a gradonačelnik će reći 'Neka uđu'

O ceremoniji otvaranja 67. Dubrovačkih ljetnih igara govorila je pomoćnica intendanta za dramski i popratni program Mani Gotovac koja je otkrila kako će ove godine na sceni biti niz noviteta i iznenađenja.

- Gradonačelnik će reći „Neka uđu!“ što je prije govorio knez na Sponzi. U današnje vrijeme gradonačelnik je ono što je nekada bio knez pa smo zato donijeli tu odluku i on će dopustiti svima nama da uđemo – otkrila je Gotovac detalj iz ceremonije danas na predstavljanju programa ovogodišnjih Dubrovačkih ljetnih igara.

Gotovac je također dodala kako će glazbeni dio otvaranja, nakon himne,  početi s arijom Prolog Pagliaccia koju će pjevati tenor, dirigent, skladatelj  i umjetnički fotograf José Cura.

- Bit će još novina, ali svi su tu, svi oni za koje ste me lani napadali. Tko god se u Dubrovniku bavi na bilo koji način umjetnošću bit će na sceni na otvorenju Ljetnih igara i to je moja velika želja – kazala je pomoćnica intendanta zaslužna za scenarij otvaranja.

Inače, ceremoniju će režirat redatelj Ivan Miladinov, koji je režirao i prošlogodišnje otvaranje, a ostali sudionicu su:
                    
Doris Kristić, kostimografkinja
Festivalski dramski ansambl
Dragan Despot, Boris Svrtan, Doris Šarić Kukuljica, Nikša Butijer, Pjer Meničanin, Anđela Ramljak, Nikola Baće, Anja Đurinović i drugi...
Kazališna družina Kolarin
Folklorni ansambl Linđo
Plesni studio "Lazareti"
Baletni odjel Umjetničke škole "Luke Sorkočevića"
Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije 
Gradska glazba Dubrovnik
Akademski zbor "Ivan Goran Kovačić"
Dubrovački komorni zbor
Zbor Libertas
Linda Ballova, sopran
Cristian Suriani, tenor, Ilijana Korać, sopran 

Komentiraj članak

Komentari