Program Dani kulture Orebić u organizaciji Matice hrvatske Orebić

OTVARANJE IZLOŽBE ''Četiri godišnja doba'', splitske umjetnice Tisje Kljaković-Braić

Matica hrvatska Orebić poziva sve ljubitelje umjetnosti na otvorenje pete izložbe unutar programa Dani kulture Orebić 2017. pod nazivom ''Četiri godišnja doba'', splitske umjetnice Tisje Kljaković-Braić, u nedjelju 13.08. u 20h, u crkvi Anuncijati.

Svi posjetitelji moći će razgledati izložbu od 13/08/ do 19/08. , u periodu od 20h do 23h.

 Program Dani kulture Orebić u organizaciji Matice hrvatske Orebić ostvaruje se uz financijsku potporu Turističke zajednice Općine Orebić i Općine Orebić.

 Tisja Kljaković Braić rođena je 30. lipnja 1979. godine u Splitu. Završila je Školu likovnih umjetnosti — smjer slikarski dizajn. U travnju 2003. godine diplomirala je slikarstvo na Umjetničkoj akademiji u Splitu u klasi profesora Gorkog Žuvele. Djela joj se nalaze u fundusu Moderne galerije u Zagrebu, Galeriji Sv. Krševana u Šibeniku, te u privatnim zbirkama diljem svijeta. Trenutačno radi kombiniranom tehnikom, visokog reljefa, koristeći drvo i akril. Čest su joj motiv dva lika, kao akteri priče.  Do sada je održala 30-tak samostalnih izložbi, sudjelovala u 20-tak skupnih izložbi, a autorica je i knjige 'U malu je uša đava'. Članica je Hrvatske zajednice 

Komentiraj članak

Komentari