DIPLOMA IZ OSIJEKA

OTKRIVENA 25. LAŽNA DIPLOMA Sedam godina predavala djeci kemiju i biologiju

Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO) priopćilo je u petak da je otkrivena nova, ukupno 25. krivotvorena isprava u obrazovnom sustavu, i to kod osobe zaposlene u dvije osnovne škole u Međimurskoj županiji, te je u skladu s tim pokrenuta odgovarajuća procedura, piše Index.hr.

Kako se ističe u priopćenju, riječ je o krivotvorenoj diplomi profesora biologije i kemije sa Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, Odjela za biologiju.

Osoba je s krivotvorenom diplomom u jednoj osnovnoj školi radila šest, a u drugoj sedam godina. Po otkrivanju nevjerodostojnosti diplome pokrenuta je procedura prema nadležnim tijelima.

U hrvatskom obrazovnom sustavu do sada je otkriveno 25 nevjerodostojnih isprava, osam svjedodžbi i 17 diploma, i to devet diploma Sveučilišta u Zagrebu, tri inozemne (Visoka poslovna škola strukovnih studija u Novom Sadu, Sveučilište u Grazu, Sveučilište u Ljubljani), dvije Sveučilišta u Osijeku te po jedna sveučilišta u Zadru, Rijeci i Splitu.

Po naputku ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak, provjera vjerodostojnosti diploma i isprava zaposlenih u hrvatskim osnovnim i srednjim školama provodi se od 14. siječnja.

Komentiraj članak

Komentari