Iznenadila ga rampa

Otkriven počinitelj koji je uništio rampu u Uvali Lapad

Nedugo nakon što su gradske službe, na traženje građana, postavile rampu na križanju Masarykovog puta i šetališta Kralja Zvonimira, vandalskim činom neodgovornog vozača ista je slomljena. No, kako doznajemo, nakon što su gradske služne na svom facebook profilu postavile snimku nadzorne kamere, počinitelj je ipak otkriven.

Portaloko.hr doznaje kako se radi o Dubrovčaninu N. R., konobaru zaposlenom u Hotelu More. Sporazumno je dogovoreno kako će šteta biti izmirena na način da će Grad Dubrovnik trošak popravka rampe naplatiti od osiguravateljske kuće kod koje je bilo osigurano vozilo u vlasništvu N.R.

No, također valja naglasiti kako se radi o rampi slabije kvalitete odnosno lošijih senzora, kakve gradske službe ipak ne bi smjele instalirati po gradu. Naime, iz snimka nadzorne kamera razvidno je kako se brklja rampe nije zaustavila i vratila u suprotnom smjeru odmah nakon što je naišla na prepreku, dakle na "krov" automobila, nego je ista dobrano "prignječila" vozilo te ulupila lim, čime je i automobil u vlasništvu N.R. doživio poprilična oštećenja. No, nije veliki problem kada se radi o automobilu. Postavlja se pitanje što će se dogoditi ako se, kojim slučajem, ispod spuštajuće rampe nađe zaigrano djete ili slučajni prolaznik, što je na frekventnoj lokaciji kakva je šetnica u Uvali lapad, lako moguće.

Komentiraj članak

Komentari