Tragedija u Sarajevu

OTAC UBIJENOG VOJNIKA: Takvo dijete se nije rodilo, kome je on što skrivio!?

U mjestu Preočica nedaleko od Viteza jutros je sa suncem osvanula i tuga. Suze i jecaji koji prekinu tišinu su zbog vojnika Armina Salkića koji je sinoć ubijen u Rajlovcu.

Armin je bio poslušan vojnik koji je svoju uniformu i grb koji je nosio na njoj stavljao ispred sebe i svojih roditelja. Volio je državu, ali ubijen je, ne herojski, već kukavički.

U Oružane snage Bosne i Hercegovine primljen je 2011. godine, a prije dvije godine prebačen je u Rajlovac.

"Izgubio sam osobu koju sam volio najviše na svijetu. Sad kada bi i mene ubili, bilo bi mi svejedno", kroz suze govori Arminov brat Abedin.

U razgovoru za portal Klix.ba Abedin je kazao kako je je Armin bio među najboljim vojnicima i momak za pohvalu, što mogu potvrditi svi mještani u selu.

"Sve naredbe je izvršavao na vrijeme i bez prigovora", dodaje Abedin.

Arminov otac Muris još uvijek ne može vjerovati da njegovog sina nema. Baš kao i Abedin, potvrdio je da je Armin volio vojsku.

"Prije dva mjeseca pukao mi je čir na želucu. On me  odvezao u bolnicu, a zatim je rekao da ujutro mora na Manjaču. Ja sam jedva ostao živ, ali on je otišao na svoju dužnost, što mi je bilo drago. Komandant mu je rekao da se ne uzrujava, a poslao je vojnike iz Rajlovca koji su mi dolazili u posjet i dali krv koja mi je bila potrebna", prisjeća se kroz suze Muris te dodaje:

"Takvo dijete se nije rodilo, kome je on što skrivio?"

Abedin je vijest o napadu na vojnike pročitao na internetu, nakon čega su kontaktirali komandanta te saznali da je Armin ubijen.

"Meni su se noge oduzele kada sam saznao, niko nam ništa nije htio reći. Ja sam na internetu pročitao da se to dogodilo, nazvali smo komandanta, a s druge strane su spustili slušalicu i pitali: 'Što ćemo reći, zove Arminova obitelj?', tada nam je sve bilo jasno", govori Abedin kojem je Armin u 19 sati poslao poruku da je došao iz Pazarića te da je nakon toga trebao na večeru.

"Netko kaže kako je otišao napuniti kredit za telefon", dodao je Abedin te se ispričao svima zbog svog ponašanja na snimkama koje su necenzurirane objavili mediji.

"Meni je stvarno žao, ali  tada nisam znao ni gdje sam, ni što sam tu, a nitko nam ništa nije htio reći. Nisam znao ni gdje mi je brat, jednostavno, nisam bio pri sebi".

Armin je bio jedini zaposlen i hranitelj obitelji. Otac i majka su nezaposleni, kao i braća Abedin i Ishak.
"Nitko ne radi. On mi je bio i hranitelj i sve", kroz suze je kazao Muris.

Komentiraj članak

Komentari