SPLIT

OSUĐENA NA DESET GODINA ZATVORA Pijana prošla kroz crveno i usmrtila curu, pa pobjegla s mjesta nesreće

Ekspresno je završeno suđenje Ivani Teni Gotovac Soldić (39): bivša HAC-ovka dobila je deset godina zatvora zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je poginula 19-godišnja Marija Ćorić, piše portal 24sata.hr.

Kako je vozačica Audija A3 priznala krivnju, osuđujuća odluka splitskog Županijskog suda je očekivana, bilo je samo pitanje visine kazne. A dobila je gotovo maksimalnu kaznu zbog tog nedjela, “zahvaljujući” brojnim otegotnim okolnostima koje je nabrojao sudac Dinko Mešin.

Oslobođena je pak po drugoj točki optužnice, onoj za nepružanje pomoći unesrećenoj osobi. Također joj je određena sigurnosna mjera “zabrane upravljanja motornim vozilima svih kategorija doživotno” te je produljen pritvor.

Prije izricanja sankcije, sudac Mešin je ponovno pročitao optužnicu sa svim mučnim detaljima i ozljedama koje je zadobila nesretna djevojka, koja je 20-ak dana ranije stigla u Split iz Čapljine te upisala Građevinski fakultet.

- Upravljajući Audijem 23. listopada 2018. godine oko 21,20 sati u Poljičkoj ulici u Splitu prema središtu grada, za vrijeme dok joj je bila izrečena zabrana upravljanja vozilom B kategorije, pod utjecajem alkohola s količinom od najmanje 1,01 gram po kilogramu alkohola u krvi, nije se zaustavila na križanju i propustila pješake već je nastavila voziti brzinom od oko 70 km/h iako je za njen smjer kretanja bilo uključeno crveno svjetlo na semaforu, svjesna da takvom vožnjom može izazvati prometnu nesreću pa je takvom vožnjom na pješačkom prijelazu udarila pješakinju Mariju Ćorić. Pješakinja je odbačena izvan ruba kolnika na travnatu površinu, zadobivši višestruke ozljede ruku, nogu, prijelome, razderotinu trbuha s ispadanjem trbušnih organa, razdorom desnog režnja jetre, unutarnja krvarenja glave, koja je osobito teška ozljeda uslijed koje je na mjestu nesreće preminula.

Više pročitajte OVDJE.

Komentiraj članak

Komentari