POVRATAK UČENIKA U KLUPE

OŠTRA PORUKA Ministarstvo poslalo odgovor, a majka odbrusila: 'Sram neka vas bude! Žali Bože vašeg postojanja'

Puno se prašine diglo zbog povratka učenika u škole. Majka dječaka s autizmom poslala oštru poruku ministrici.

Najava povratka učenika nižih razreda u škole, digla je veliku prašinu. Ponajprije zbog toga što je odluka brojne roditelje zbunila zbog mnogih otvorenih pitanja, ali i nejasnoća, piše RTL.

Na brojne novinarske i roditeljske upite iz Ministarstva znanosti i obrazovanja odgavarju šturo birokratski, a ''najjači'' i jedini argument im je ''to je preporuka epidemiologa'' i poveznica na preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Dakle. struka nije proglasila kraj epidemije, ali su procijenili da smo unatoč tome sigurni, a u resornom ministarstvu s takvim odgovorima ne ulijeva povjerenje roditeljima učenika.

U cijeloj situaciji su posebno zapostavljena djeca s poteškoćama. Stoga je majka 11-godišnjaka s autizmom, poslala vrlo oštro pismo ministrici Blaženki Divjak o čemu je RTL.hr izvijestio u četvrtak. Bez ''dlake na jeziku'', ali vrlo argumentirano je ministrici između ostalog poručila:

''Majka sam dječaka s višestrukim teškoćama u razvoju i polaznika četvrtog razreda osnovne škole po redovitom obrazovanju uz prilagođeni nastavni sadržaj i pomoćnika u nastavi.

...Svo ovo vrijeme nastave na daljinu moje dijete ostalo je bez adekvatne podrške. Nije u mogućnosti pratiti nastavu preko televizije jer je za dijete koje ima autizam to jednostavno nemoguće.

Nije imalo pomoćnika u nastavi jer nitko se nije sjetio da to dijete treba podršku u učenju.

....Nećete više od mene raditi budalu. Kad se počnete pridržavati zakonskih obaveza i potpisanih Konvencija, onda mi se javite...''

Iako majka Suzana Rešetar nije tražila nikakav odgovor, iz ministarstva su ipak odgovorili. No, bolje da nisu, konstatira Rešetar.

''Bezobrazni su do koštane srži. Opet ni riječi o djeci s višestrukim teškoćama u razvoju'', kazala je za RTL.hr.

Naime, opet šturi birokratski odgovor kakav šalju i medijima i roditeljima u kojem ponavljaju jedno te isto i ne trude se pojasniti situaciju. Baš poput učenika koji napamet nauči gradivo bez razumijevanja.

 

Komentiraj članak

Komentari