Registracija

Prijava

Možda ih je i više...

Osam jako dobrih razloga za seks za jednu noć

U nekim slučajevima, seks s osobom s kojom niste planirali ponovno leći u krevet znači samo da ste tog trenutka upravo to htjeli i upravo to trebali. Evo još osam razloga zbog kojih seks za jednu noć uopće nije loša ideja.

Budimo iskreni: rijetki su oni kojima se nije dogodio seks za jednu noć. Ima takvih noći koje ne moraju biti vrhunac intimne, ozbiljne i smislene veze, nego samo čin koji je u tom trenutku izgledao kao jedni mogući. Postoje muškarci ili žene čije ime ne morate više niti pamtiti, ali se seksa i strasti te noći sjećate s posebnom nježnošću.

Usputni seks, naravno, nije za svakoga. Ženama se pogotovo teško nositi s tim budući da su odgajane i u društvu formirane s idejom da je seks rijedak i dragocjen dar kojim se ne bi smjele razbacivati, prenosi tportal.

Naša je kultura još uvijek puna poruka da je usputni seks samo za žene koje su očajnički željne pažnje, za one s niskim samopouzdanjem, one koje imaju problema s muškarcima ili pak za promiskuitetne partijanerice sklone alkoholu. Naravno da to nije tako, budući da su žene puno kompliciranija bića od ponuđenih stereotipa. Evo kad je seks za jednu noć upravo ono što vam treba:

1. O seksu razmišljate zdravoKad god krećete u spolni odnos, činite to samo iz razloga zbog kojih ćete se osjećati dobro. To može značiti seks s osobom koju volite i u koju imate povjerenja, ali i sa strancem kojeg ste nedavno upoznali i nikada ga (nadamo se) više nećete vidjeti. Ako radite to jer očekujete samo čisto zadovoljstvo i zabavno iskustvo koje ne traži dalje obveze, nema razloga da se slobodno u seks ne upustite.

2. Osjećaj krivice je rasipanje energijePrilično je besmisleno osjećati se loše zbog jedne noći. Ako ste koristili zaštitu, osjećali ste se fizički sigurno i pronašli seksualni užitak, ne morate žaliti. Malo seksualne avanture ne znači da trebate osuđivati svoj moral. Ako ipak imate osjećaj da je nešto bilo krivo, zapitajte se je li vam stvarno bilo neugodno prošle noći ili ste programirani da o svojim postupcima, izborima, i tijelu razmišljate u okvirima očekivanja društva o tome kako bi se žene trebale ponašati? Zapamtite: vi ste vlasnici svojih odluka. Donosite ih s razlogom i samo jednom živite.

3. Anonimni seks je čistU svom svjetskom bestseleru 'Strah od letenja' Erica Jong je 1973. predstavila koncept ševe bez šlica. Za one koji još nisu pročitali knjigu, citiramo: 'Ševa bez šlica je apsolutno čista. Nema skrivenih motiva. Nema igre moći. Muškarac ne 'uzima', a žena ne 'daje'. Nitko ne pokušava dokazati nešto ili dobiti bilo što od bilo koga.' To je, ukratko, seks u kojem nitko nikome nije dužan.

4. Seks za jednu noć može značiti manje emocionalnog pražnjenja od ponavljanja usputnog seksaMožda vam je i ovo poznato: rekli ste sebi da se nećete emocionalno vezati te da će odnos s partnerom biti baziran samo na seksu. Znate, međutim, da ste puno ranjiviji kad ste goli pred nekim. Veza koja se navodno bazira samo na seksu, obično završi u samozavaravanju i višemjesečnom negiranju vaših pravih osjećaja da bi se na koncu neobavezni odnos pretvorio u veliki nered. Jedna noć je dobar recept za one kojima je teško razdvojiti fizičko od emocionalnog. Tako ćete doživjeti čisto seksualno iskustvo bez očekivanja da se pretvori u nešto više.

5. Obavit ćete posao bez gubljenja vremenaJedna od velikih stvari kod seksa za jednu noć jest da osoba s kojom ste ušli u odnos ne mora biti Prava ni Pravi. Smisao ovog vrućeg druženja je malo zabave u intervalu kad nijednome od vas dvoje nije na radaru pravi partner. Slatki vas neobavezni seks može podsjetiti da ste privlačni i omogućiti da utažite svoje seksualne potrebe dok vas istodobno spašava od nepotrebnog upoznavanja ljudi koji nisu za vas.

6. Seks za jednu noć je savršena slatka osvetaPartner vas je varao. Bivša najbolja prijateljica se zakačila za vašeg bivšeg. Shvatili ste da je cijelo vrijeme dok ste bili s njim gajio tajnu opsesiju prema zgodnoj kolegici. Ovo su trenuci kad je lako skliznuti u osjećaj da je s vama nešto krivo, iako su zapravo drugi bili oni koji su postupali neprimjereno. Umjesto da upadnete u samoprijezir, zašto ne biste malo iskalili svoj bijes? Uostalom, imate pravo biti ljuti. Također, endorfin opušten tijekom seksa pomoći će vam da se relaksirate i poboljšati vaše raspoloženje. Na trenutak možete osjetiti zadovoljstvo i zaboraviti one koji su vas prevarili.

7. Život ne mora uvijek imati zapletKao žena bez partnera, imate luksuz igrati se svojim alter-egoom jer svaka cura ponekad treba odmor od svakodnevne rutine. Seks za jednu noć je divan teren za fantazije i ničija zemlja između fantastične vas te jedne noći i fantastične vas u stvarnosti. Ne govorimo o dvostrukim, paralelnim životima, nego samo o jednoj noći. Bez obveza. Samo se pustite.

8. Što bolje upoznate samu sebe, imat ćete bolji seksTu nemamo ništa dodati. Kad seksom za jednu noć (svjesno ili nesvjesno) pokušavate popuniti emocionalnu prazninu, obično ćete se sljedećeg jutra osjećati još gore i praznije. Ako osjetite oklijevanje ili ako niste sto posto sigurni da je to prava stvar u pravom trenutku, odstupite korak natrag. Učinite to samo ako znate da to želite, ako se osjećate sigurno i znate da ćete uživati u tom trenutku, piše Huffington Post.
Sve o temi:

Povratak

Pošalji prijatelju

Možda ih je i više...

Facebook komentari

Komentari

Avatar

Prohodnost cesta


Od 9,45 sati normaliziran je promet na autocesti A1 između čvorova Posedarje i Zadar 2 (252. +900 km) u smjeru Splita.

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Slavoniji, Gorskom kotaru, Lici i Dalmaciji. Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (D8) mogući su odroni zemlje i kamenja. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Jak vjetar povremeno puše na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb od Kikovice do tunela Tuhobić. Vozi se uz ograničenje brzine 80km/h.

Na autocesti A1 kroz tunele Mala Kapela i Grič promet teče dvosmjerno, jednom tunelskom cijevi uz ograničenje brzine, zbog radova.

Zbog izvanrednih radova na autocesti A6 Rijeka-Zagreb u tunelu Veliki Gložac u smjeru Rijeke, promet teče usporeno, uz privremenu regulaciju.

Zbog radova na predjelu Dubci, zatvorena je dionica Jadranske magistrale (D8), Omiš-Dubci, danas do 20 sati. U dane vikenda zatvaranja će biti:

• subota, 26.04.2014.g. od 08:30 do 20:00 sati,
• nedjelja, 27.04.2014.g. od 06:30 do 20:00 sati.

Obilazni pravci su:

• za sav promet: D70 (Omiš-Blato n/C) – Ž6263 (Blato n/C-Šestanovac) – D39 (Šestanovac-Dubci);
• za lokalni promet: Ž6166 (Omiš-Slime) – D39 (Slime-Dubci).
• za sav tranzitni promet od Splita prema Makarskoj (i obrnuto) preporuča se korištenje pravca D1 (Split-Dugopolje) - A1 (Dugopolje-Zagvozd) - D532 (Zagvozd-Tunel Sv.Ilija-Baško Polje).

Danas od 16,00 sati do ponedjeljka 28. travnja u 06,00 sati, zbog radova, za sav promet zatvara se tunel Marjan u Splitu. Obilazak je cestama oko Marjana.

Na dionici državne ceste D9 Metković-Opuzen vozi se otežano zbog radova do 18. rujna 2014.god.

Zbog radova zatvorene su ceste:
- D512 Makarska-Ravča na predjelu Stupica,
- D22 Možđenec-Sudovec i Križevci-Sveti Ivan Žabno,
- D30 dio Zagrebačke ulice u Petrinji,
- D57 Vukovar-Orolik,
- D205 Klanjec-Dubrovčan,
- D307 Gornja Stubica-Marija Bistrica i
- Sisačka ulica u Karlovcu, izlaz iz Karlovca prema Pisarovini (D36).

Naizmjence se vozi:
- na D1 Korenica-Debelo Brdo
- na D2 od kružnog toka u Turčinu do raskrižja s Gospodarskom ulicom u Varaždinu.
- na Jadranskoj magistrali kod Draga, kroz Duće, kod Drvenika, Zaostroga i Podaca, između Slanog i Trstenog i u mjestu Soline ( Dubrovačko- neretvanska županija),
- na D9 Metković-Opuzen,
- na D25 Bunić-Ljubovo,
- D205 Risvica-Dubrovčan,
- D206 na dionici od Valentinova do Petrovskog i
- na D227 Šenkovec-Štrigova u naselju Prekopa.

Za teretna vozila zatvorene su ceste:
- D29 Marija Bistrica-Soblinec,
- D228 Jurovski Brod-Ozalj-Karlovac, u Gornjem Pokupju (za vozila iznad 15t),
- ŽC3124 Vidrenjak-Popovača-Kutina–Novska,
- ŽC3252 Novska-Borovac i
- ŽC4030 Orahovica-Kutjevo.

U promet se uključuje sve veći broj motociklista i biciklista stoga pozivamo ostale sudionike u prometu na pojačan oprez i da obavezno provjeravaju „mrtvi kut“. Upozoravamo motocikliste i bicikliste da na kolniku još uvijek mjestimice ima pijeska i šljunka, posebice na cestama kroz gorska područja te da voze u skladu sa prometnim propisima.


Savjeti za sigurnu vožnju


 • Planirati put i uzeti u obzir alternativne pravce. Najkraći put na karti nije nužno i najbrži.
 • Odmoriti se! Umorni vozači gube koncentraciju pa se na dužim putovanjima treba češće odmarati.
 • Provjeriti ulje, rashladnu, kočionu i tekućinu za pranje vjetrobranskog stakla.
 • Provjeriti tlak u gumama, stanje i dubinu utora na njima (barem 3 mm).
 • Ponijeti nešto za jelo i (osvježavajuće) piće. Katkad putovanje traje duže od očekivanog.
 • Prije putovanja natočiti puni spremnik goriva
 • Vezati se sigurnosnim pojasom a voze li se i djeca pažljivo provjerite njihove sjedalice i sigurnosne pojaseve.
 • Prilagoditi brzinu kretanja vozila uvjetima i stanju na cesti te poštovati ograničenja brzine.
 • Uključiti radioprijamnik u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS) kako biste saznali što se događa nacesti i izbjegli čekanja. Ili, raspitati se u HAK-u (072 777 777) o stanju na prometnicama na kojima namjeravate voziti.
 • Dobro je biti član HAK-a: Vrlo često se događa da ključevi ostanu zaključani u automobilu ili je točeno krivo gorivo, ... pozivom na 1987 - klub će vam tada pomoći na cesti!

Savjeti MUP-a i HAK-a motociklistima


 • Uvijek nosite zaštitnu kacigu i ostalu opremu
 • Nemojte voziti brzo i prilagodite brzinu uvjetima na cesti
 • Ne precjenjujte svoje vozačke sposobnosti
 • Vozite s upaljenim svjetlima, tako ste uočljiviji drugima
 • Nemojte pretjecati gdje nije dozvoljeno ili je rizično

Savjeti MUP-a i HAK-a vozačima automobila


 • Ne oduzimajte vozačima motocikla prednost prolaska
 • Kod prestrojavanja i pretjecanja pazite na “mrtvi kut”
 • Vodite računa da motocikli brže ubrzavaju od auta
 • Motocikli se mogu učiniti daljima nego što zaista jesu
 • Ne usporavajte bez da ste dali znak paljenjem sva četiri pokazivača smjera ili laganim pritiscima ("pikanjem") na papučicu kočnice

Prometna nesreća


Više informacija na HAK-u »

Zemlja Jed. Valuta Kupovni Srednji Prodajni
Australija Australija 1 AUD 5,095152 5,110483 5,125814
Kanada Kanada 1 CAD 4,983479 4,998474 5,013469
Češka Češka 1 CZK 0,276730 0,277563 0,278396
Danska Danska 1 DKK 1,017079 1,020139 1,023199
Mađarska Mađarska 100 HUF 2,463930 2,471344 2,478758
Japan Japan 100 JPY 5,366255 5,382402 5,398549
Norveška Norveška 1 NOK 0,918065 0,920827 0,923589
Švedska Švedska 1 SEK 0,837033 0,839552 0,842071
Švicarska Švicarska 1 CHF 6,224345 6,243074 6,261803
Vel. Britanija Vel. Britanija 1 GBP 9,224248 9,252004 9,279760
SAD SAD 1 USD 5,492387 5,508914 5,525441
Europska Unija Europska Unija 1 EUR 7,594323 7,617175 7,640027
Poljska Poljska 1 PLN 1,812704 1,818158 1,823612

Copyright 2011. Portal Oko

Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.