Registracija

Prijava

Možda ih je i više...

Osam jako dobrih razloga za seks za jednu noć

U nekim slučajevima, seks s osobom s kojom niste planirali ponovno leći u krevet znači samo da ste tog trenutka upravo to htjeli i upravo to trebali. Evo još osam razloga zbog kojih seks za jednu noć uopće nije loša ideja.

Budimo iskreni: rijetki su oni kojima se nije dogodio seks za jednu noć. Ima takvih noći koje ne moraju biti vrhunac intimne, ozbiljne i smislene veze, nego samo čin koji je u tom trenutku izgledao kao jedni mogući. Postoje muškarci ili žene čije ime ne morate više niti pamtiti, ali se seksa i strasti te noći sjećate s posebnom nježnošću.

Usputni seks, naravno, nije za svakoga. Ženama se pogotovo teško nositi s tim budući da su odgajane i u društvu formirane s idejom da je seks rijedak i dragocjen dar kojim se ne bi smjele razbacivati, prenosi tportal.

Naša je kultura još uvijek puna poruka da je usputni seks samo za žene koje su očajnički željne pažnje, za one s niskim samopouzdanjem, one koje imaju problema s muškarcima ili pak za promiskuitetne partijanerice sklone alkoholu. Naravno da to nije tako, budući da su žene puno kompliciranija bića od ponuđenih stereotipa. Evo kad je seks za jednu noć upravo ono što vam treba:

1. O seksu razmišljate zdravoKad god krećete u spolni odnos, činite to samo iz razloga zbog kojih ćete se osjećati dobro. To može značiti seks s osobom koju volite i u koju imate povjerenja, ali i sa strancem kojeg ste nedavno upoznali i nikada ga (nadamo se) više nećete vidjeti. Ako radite to jer očekujete samo čisto zadovoljstvo i zabavno iskustvo koje ne traži dalje obveze, nema razloga da se slobodno u seks ne upustite.

2. Osjećaj krivice je rasipanje energijePrilično je besmisleno osjećati se loše zbog jedne noći. Ako ste koristili zaštitu, osjećali ste se fizički sigurno i pronašli seksualni užitak, ne morate žaliti. Malo seksualne avanture ne znači da trebate osuđivati svoj moral. Ako ipak imate osjećaj da je nešto bilo krivo, zapitajte se je li vam stvarno bilo neugodno prošle noći ili ste programirani da o svojim postupcima, izborima, i tijelu razmišljate u okvirima očekivanja društva o tome kako bi se žene trebale ponašati? Zapamtite: vi ste vlasnici svojih odluka. Donosite ih s razlogom i samo jednom živite.

3. Anonimni seks je čistU svom svjetskom bestseleru 'Strah od letenja' Erica Jong je 1973. predstavila koncept ševe bez šlica. Za one koji još nisu pročitali knjigu, citiramo: 'Ševa bez šlica je apsolutno čista. Nema skrivenih motiva. Nema igre moći. Muškarac ne 'uzima', a žena ne 'daje'. Nitko ne pokušava dokazati nešto ili dobiti bilo što od bilo koga.' To je, ukratko, seks u kojem nitko nikome nije dužan.

4. Seks za jednu noć može značiti manje emocionalnog pražnjenja od ponavljanja usputnog seksaMožda vam je i ovo poznato: rekli ste sebi da se nećete emocionalno vezati te da će odnos s partnerom biti baziran samo na seksu. Znate, međutim, da ste puno ranjiviji kad ste goli pred nekim. Veza koja se navodno bazira samo na seksu, obično završi u samozavaravanju i višemjesečnom negiranju vaših pravih osjećaja da bi se na koncu neobavezni odnos pretvorio u veliki nered. Jedna noć je dobar recept za one kojima je teško razdvojiti fizičko od emocionalnog. Tako ćete doživjeti čisto seksualno iskustvo bez očekivanja da se pretvori u nešto više.

5. Obavit ćete posao bez gubljenja vremenaJedna od velikih stvari kod seksa za jednu noć jest da osoba s kojom ste ušli u odnos ne mora biti Prava ni Pravi. Smisao ovog vrućeg druženja je malo zabave u intervalu kad nijednome od vas dvoje nije na radaru pravi partner. Slatki vas neobavezni seks može podsjetiti da ste privlačni i omogućiti da utažite svoje seksualne potrebe dok vas istodobno spašava od nepotrebnog upoznavanja ljudi koji nisu za vas.

6. Seks za jednu noć je savršena slatka osvetaPartner vas je varao. Bivša najbolja prijateljica se zakačila za vašeg bivšeg. Shvatili ste da je cijelo vrijeme dok ste bili s njim gajio tajnu opsesiju prema zgodnoj kolegici. Ovo su trenuci kad je lako skliznuti u osjećaj da je s vama nešto krivo, iako su zapravo drugi bili oni koji su postupali neprimjereno. Umjesto da upadnete u samoprijezir, zašto ne biste malo iskalili svoj bijes? Uostalom, imate pravo biti ljuti. Također, endorfin opušten tijekom seksa pomoći će vam da se relaksirate i poboljšati vaše raspoloženje. Na trenutak možete osjetiti zadovoljstvo i zaboraviti one koji su vas prevarili.

7. Život ne mora uvijek imati zapletKao žena bez partnera, imate luksuz igrati se svojim alter-egoom jer svaka cura ponekad treba odmor od svakodnevne rutine. Seks za jednu noć je divan teren za fantazije i ničija zemlja između fantastične vas te jedne noći i fantastične vas u stvarnosti. Ne govorimo o dvostrukim, paralelnim životima, nego samo o jednoj noći. Bez obveza. Samo se pustite.

8. Što bolje upoznate samu sebe, imat ćete bolji seksTu nemamo ništa dodati. Kad seksom za jednu noć (svjesno ili nesvjesno) pokušavate popuniti emocionalnu prazninu, obično ćete se sljedećeg jutra osjećati još gore i praznije. Ako osjetite oklijevanje ili ako niste sto posto sigurni da je to prava stvar u pravom trenutku, odstupite korak natrag. Učinite to samo ako znate da to želite, ako se osjećate sigurno i znate da ćete uživati u tom trenutku, piše Huffington Post.
Sve o temi:

Povratak

Pošalji prijatelju

Možda ih je i više...

Facebook komentari

Komentari

Avatar

Prohodnost cesta


Zbog prometne nesreće na D8 Jadranskoj magistrali, na izlazu iz Slanog prema Dubrovniku, na predjelu Ratac, promet je obustavljen. Samo za osobna vozila obilazak je: Trsteno-Brsečine-Slano.


Zbog prometne nesreće na 266. km autoceste A1, između čvorova Zadar II i Benkovac, promet u smjeru Splita teče otežano.

Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (D8) mogući su odroni zemlje i kamenja.
Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između.

Zbog vode na kolniku zatvorena je:
- ŽC 2018 Čakovec- Pribislavec

Zbog radova zatvorene su ceste:
- D2 Osijek-Vukovar između nadvožnjaka „Nemetin“ i skretanja za Zračnu luku Osijek,
- D22 Možđenec-Sudovec,
- D29 Kašina-Marija Bistrica,
- D50 Otočac-Perušić kod nadvožnjaka Janjče,
- D25 Korenica-Gospić (od 08,00 do 18,00 sati),
- D57 Vukovar-Orolik,
- D205 Klanjec-Dubrovčan,
- D307 Gornja Stubica-Marija Bistrica i
- ŽC6280 Dubovica-Sveta Nedjelja.

Uz privremenu prometnu signalizaciju vozi se na dionicama državnih cesta:
- D1 Korenica-Debelo Brdo,
- D9 Metković-Opuzen i
- D303 Rovinj-Rovinjsko Selo.

Od 8 do 18 sati, zbog radova zatvara se D25 Korenica-Gospić (do 6. kolovoza 2014. god.). Obilazak: Korenica D1-Udbina-D522-Gornja Ploča-Lovinac-D50-Gospić.

Zbog loših vremenskih uvjeta do daljnjeg se odgađa sanacija pješačkog mosta (nathodnika) kod ulaza 1 u Nacionalni Park Plitvička Jezera na ŽC5201 Selište Drežničko-Prijeboj, vozi se nesmetano.

Naizmjence se vozi na:
- D2 od kružnog toka u Turčinu do raskrižja s Gospodarskom ulicom u Varaždinu,
- D31 od Šestak Brda do Pokupskog,
- D45 Rogoža-čvor Kutina,
- D47 Lipik-Novska, u mjestu Jagma,
- D205 Risvica-Dubrovčan,
- D206 na dionici od Valentinova do Petrovskog,
- na D227 Šenkovec-Štrigova u naselju Prekopa i
- Sisačka ulica u Karlovcu, izlaz iz Karlovca prema Pisarovini (D36).

Za teretna vozila zatvorene su ceste:
- D29 Marija Bistrica-Soblinec,
- D228 Jurovski Brod-Ozalj-Karlovac, u Gornjem Pokupju (za vozila iznad 15t),
- ŽC3124 Vidrenjak-Popovača-Kutina–Novska,
- ŽC3252 Novska-Borovac i
- ŽC4030 Orahovica-Kutjevo.

Zbog oštećenja mosta Cubinec do daljnjeg je zatvorena državna cesta D22 Križevci-Sveti Ivan Žabno za vozila iznad 3,5 tona nosivosti. Obilasci su: D41 prema Majurcu do skretanja za Lemeš Križevački-ŽC2212-ŽC2228-Trema-DC 22 i obratno. Za vozila ukupne mase do 3,5 tona nosivosti i ukupne širine do 2 m, privremeno se vozi preko zamjenskog mosta, a vozila se propuštaju naizmjence.

Otvoren je novi kolnik na autocesti A3 Bregana-Lipovac poslije čvora Rugvice u smjeru Zagreb Istok i autoceste A4 Zagreb-Goričan. Privremeni prolaz koji se koristio, više se ne koristi. Zabrana prometa za sva vozila i dalje ostaje u poslovnoj zoni Zagreb Istok.

Savjeti za sigurnu vožnju


 • Planirati put i uzeti u obzir alternativne pravce. Najkraći put na karti nije nužno i najbrži.
 • Odmoriti se! Umorni vozači gube koncentraciju pa se na dužim putovanjima treba češće odmarati.
 • Provjeriti ulje, rashladnu, kočionu i tekućinu za pranje vjetrobranskog stakla.
 • Provjeriti tlak u gumama, stanje i dubinu utora na njima (barem 3 mm).
 • Ponijeti nešto za jelo i (osvježavajuće) piće. Katkad putovanje traje duže od očekivanog.
 • Prije putovanja natočiti puni spremnik goriva
 • Vezati se sigurnosnim pojasom a voze li se i djeca pažljivo provjerite njihove sjedalice i sigurnosne pojaseve.
 • Prilagoditi brzinu kretanja vozila uvjetima i stanju na cesti te poštovati ograničenja brzine.
 • Uključiti radioprijamnik u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS) kako biste saznali što se događa nacesti i izbjegli čekanja. Ili, raspitati se u HAK-u (072 777 777) o stanju na prometnicama na kojima namjeravate voziti.
 • Dobro je biti član HAK-a: Vrlo često se događa da ključevi ostanu zaključani u automobilu ili je točeno krivo gorivo, ... pozivom na 1987 - klub će vam tada pomoći na cesti!

Savjeti MUP-a i HAK-a motociklistima


 • Uvijek nosite zaštitnu kacigu i ostalu opremu
 • Nemojte voziti brzo i prilagodite brzinu uvjetima na cesti
 • Ne precjenjujte svoje vozačke sposobnosti
 • Vozite s upaljenim svjetlima, tako ste uočljiviji drugima
 • Nemojte pretjecati gdje nije dozvoljeno ili je rizično

Savjeti MUP-a i HAK-a vozačima automobila


 • Ne oduzimajte vozačima motocikla prednost prolaska
 • Kod prestrojavanja i pretjecanja pazite na “mrtvi kut”
 • Vodite računa da motocikli brže ubrzavaju od auta
 • Motocikli se mogu učiniti daljima nego što zaista jesu
 • Ne usporavajte bez da ste dali znak paljenjem sva četiri pokazivača smjera ili laganim pritiscima ("pikanjem") na papučicu kočnice

Prometna nesreća


Više informacija na HAK-u »

Zemlja Jed. Valuta Kupovni Srednji Prodajni
Australija Australija 1 AUD 5,324937 5,340960 5,356983
Kanada Kanada 1 CAD 5,231273 5,247014 5,262755
Češka Češka 1 CZK 0,276919 0,277752 0,278585
Danska Danska 1 DKK 1,021109 1,024182 1,027255
Mađarska Mađarska 100 HUF 2,449282 2,456652 2,464022
Japan Japan 100 JPY 5,556963 5,573684 5,590405
Norveška Norveška 1 NOK 0,908403 0,911136 0,913869
Švedska Švedska 1 SEK 0,824313 0,826793 0,829273
Švicarska Švicarska 1 CHF 6,261180 6,280020 6,298860
Vel. Britanija Vel. Britanija 1 GBP 9,622845 9,651800 9,680755
SAD SAD 1 USD 5,680939 5,698033 5,715127
Europska Unija Europska Unija 1 EUR 7,613594 7,636504 7,659414
Poljska Poljska 1 PLN 1,833011 1,838527 1,844043

Copyright 2011. Portal Oko

Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.