JEDNA OD NAJVEĆIH POTRAGA

OSAM GODINA BOLI ZA ANTONIJOM BILIĆ Sestra Ana se udala i živi u Rijeci, a Paravinja sada želi ponovno suđenje

Prošlo je osam godina otkad je Antonija Bilić, 17-godišnja maturantica srednje Trgovačke škole iz Kričaka kraj Drniša izašla iz svog doma, krenula stopirati u pravcu Splita i ušla u kamion sa sivom ceradom i plavom kabinom koji je vozio 48-godišnji Dragan Paravinja.

U tom trenutku počinje jedna od najvećih potraga za nestalom osobom koja je, nažalost, završila velikom tragedijom: Paravinja je nesretnu djevojku zadavio kako bi prikrio pokušaj silovanja.

U bijegu pred policijom proveo je 71 sat da bi na kraju bio uhićen na teritoriju Republike Srpske. Sudilo mu se tri puta, a nakon žalbe mu je Vrhovni sud 2017. godine prepolovio kaznu od 40 godina na 20 godina zatvora, pri čemu je sud kvalifikaciju teškog ubojstva preinačio u obično ubojstvo. Za ubojstvo mu je presuđeno 15 godina, a pet godina i osam mjeseci za pokušaj silovanja. U kaznu ulazi vrijeme od šest godina koliko je ukupno proveo u zatvoru i pritvoru.

No, kako nam kaže splitski odvjetnik Željko Gulišija koji zastupa Dragana Paravinju, pravni procesi za njega još nisu završeni.
"Prije godinu dana podnio sam tužbu Ustavnom sudu da se ukine presuda, te da se suđenje ponovi zbog nezakonitih dokaza koji nisu bili izdvojeni iz spisa. Odluku suda još čekamo, mogla bi biti za šest mjeseci ili godinu dana".

Više pročitajte OVDJE.

Komentiraj članak

Komentari