Košarka

Orlando izabrao Hezonju kao peti pick na NBA draftu

Mario Hezonja izabran je kao peti pick na ovogodišnjem NBA draftu i igrat će za Orlando. Time je postao najbolje plasirani Hrvat u povijesti drafta budući da je dosad najranije izabran Dario Šarić, prošle godine kao dvanaesti. Ukupno je Hezonja četvrti Hrvat izabran u prvoj rundi nakon Šarića, Dalibora Bagarića i Zorana Planinića.

Zanimljivo, Orlando je prošle godine kao dvanaesti izabrao Šarića, ali ga je odmah proslijedio u Philadelphiju. Dodajmo i da je Šarić, za razliku od Hezonje, odlučio i sljedeće sezone ostati u Europi, prenosi index.

"Orlando je ozbiljna momčad i mogla bi biti dobra pod trenerom Scottom Skilesom i zvijezdama u usponu Victorom Oladipom i Elfridom Paytonom", rekao je uoči drafta Hezonjin otac.

U Orlandu će 20-godišnjeg Hezonju dočekati Crnogorac Nikola Vučević, jedan od najboljih centara u ligi. Konkurencija u borbi za minute bit će mu Oladipo, Harris, Fournier i Gordon.Hezonja nije prisustvovao draftu budući da je u petak morao odraditi "kazneni" trening u Barceloni, nakon poraza u finalu španjolskog prvenstva od Reala.Prvi pick je, očekivano, Karl-Anthony Towns, koji će igrati za Minnesotu. Kao drugog su Los Angeles Lakersi, pomalo iznenađujuće, izabrali D'Angela Russella, a Jahlil Okafor je kao treći otišao u Philadelphiju.

Navijači New York Knicka izviždali su izbor Latvijca Kristapsa Porzingisa, četvrtog picka koji igrom podsjeća na Dirka Nowitzkog.

Komentiraj članak

Komentari