Nastavak devastacije

OPERACIJA BABIN KUK Tko je čiji igrač u ovoj priči i tko koga ovdje štiti?

U posljednjih par mjeseci na Babinom Kuku zavladala je potpuna anarhija. Ako imate novaca i mislite da ste netko i nešto u današnjem društvu očito možete raditi što vam se prohtije, pa tako i pokušati pregaziti automobilom dvije osobe, raskopati 80 kvadrata tuđeg zemljišta.

Možda zvuči kao nemoguće, ali nažalost sve navedeno iz teksta poviše je istina. Surova istina koja se događa između privatnih investitora obitelji Sršen i vlasnika druge parcele preko čijeg zemljišta Sršeni prolaze svaki dan da bi pristupili svojoj vili koja je još u izgradnji.

 Osim što su stvorili deponij građevinskog materijala, te svaki dan rade probleme ne samo vlasniku parcele već I izvođačima radova, cijela situacija dosegla je novi level. 

 Prije dva tjedna počinjen je pokušaj ubojstva projektanta Alfaplana, Matea Dadića i njegovog kolege. Naime, privatni investitori koji su raskopali pola Babinog Kuka jer im se može, pokušali su pregaziti Dadića i kolegu osobnim automobilom. I u slučaju da su  ih htjeli samo zastrašiti, ne mijenja činjenicu da su mogli smrtno nastradati ili podleći teškim tjelesnim ozljedama. 

Sve je prijavljeno policiji upravo kao pokušaj ubojstva, no pitanje je koliko će se to po policiji razvlačiti poznavajući hrvatsku birokraciju. 

Na pitanje zašto su napadnuti, Dadić je odgovorio: 

-Zato što smo radili svoj posao, branili smo što je naše.

Kako kaže Dadić za PortalOko, ne samo što su njih pokušali ubiti već su se i prema policiji odnosili krajnje bezobrazno. No, osim pokušaja gaženja osobnim automobilom Dadić je rekao da ga također od tog događaja na dnevnoj bazi vrijeđaju i psuju.

 -To su tako ružne psovke, da ja vama ne želim uopće govoriti o kakvima je riječ. Nije to lako ni slušati-kazao je. 

Također pod okriljem noći privatni investitori su odlučili proširiti svoju parcelu, pa su tako raskopali oko otprilike 80 kvadrata zemlje, visine oko pet metara, a koja je u vlasništvu grupacije hotela Valamar. Ta ista grupacija hotela angažirala je radnike Alfaplana da ograde trakama raskopanu zemlju i daju do znanja do kojih gabarita ide njihova parcela, što su radnici i učinili. 

-Mi smo se vratili nakon pola sata i naišli na pokidane trake, nakon čega smo postavili betonske blokove-kazao je Dadić. 

Pitanje koje se postavlja jest koga ovdje Grad Dubrovnik štiti i čiji su im interesi prioritet? Na 25. gradskoj sjednici, vijećnik MOST-a, Maro Kristić otvorio je temu pitanjem zašto Grad Dubrovnik nije štitio svoj posjed s obzirom na to da se sad na terenu događaju radovi koji će promijeniti stanje na njemu.

 Pričalo se o zelenoj zoni, te što vlasnik parcele na njoj smije graditi, ali u nijednom trenutku nitko se nije dotakao ponašanja i teroriziranja koje vrši privatni investitor ne samo prema vlasniku parcele već i izvođačima radova. Bilo je priča o izvlašćivanju, gdje će se izvlastiti vlasnik parcele, te će na trošak privatnih investitora na tom dijelu zelene zone biti izgrađena pristupna cesta. 

Nakon svega postavlja se pitanje, ako je na zelenoj zoni strogo zabranjena bilo kakva gradnja i ako je sam gradonačelnik Franković kazao kako vlasnik ima pravo na svom dijelu zemlje samo saditi čičimke, smokve, masline kako je onda moguće da se uopće gradi cesta makar bila metar duga?

 Tko je čiji igrač u ovoj već dosta zapetljanoj priči? 

Dobrodošli na divlji zapad!

                                                                                                                                                                  M.Z.

Komentiraj članak

Komentari