Vrijedna donacija

Opća bolnica Dubrovnik uz pomoć "Blagih djela" dobila novi endoskop

Prijeko potrebni Digitalni HD endoskop nova je akvizicija Opće bolnice Dubrovnik.

Na konferenciji na medije, kojoj su prisustvovali ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Branko Bazdan, zatim v.d Internog odjela dr. Vrbica i predstavnik zaklade Blaga djela Nikola Obuljen, predstavljen je najsuvremeniji endoskopski uređaj na tržištu čija je vrijednost 1.115.863,00 kune.
Prema riječima Branka Bazdana, "stanje u zdravstvu nažalost je takvo da bolnica ne može ovakve investicije sama financirati, pa su ovakve donacije uvijek dobrodošle".

Voditelj Internog odjela, dr Žarko Vrbica, iskazao je svoje zadovoljstvo kupnjom ovog aparata, za kojega je potvrdio kako se radi o najsuvremenijem aparatu ovoga tipa na tržištu, te kako će ovaj aparat uvelike pomoći u ranom dijagnosticiranju raka i oboljenja probavnog trakta.
Nikola Obuljen, u ime zaklade Blaga djela, naglasio je kako zaklada i bolnica iznimno dobro surađuju već duže vrijeme, te da je ova donacija od 500 tisuća kuna samo jedan mali korak u ovoj suradnji.
Također je najavljen nastavak suradnje između ove dvije institucije, i to kroz proces Opremanja i osnivanja Palijativnog odjela, koji će Blaga djela financirati donacijom od četiri milijuna kuna.

Komentiraj članak

Komentari