KORONAVIRUS

OPASNO PONAŠANJE NA JUGU Francuskinja pozitivna na koronu namjerno širila ovu bolest

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska tijekom rujna je kazneno prijavila jednu osobu zbog kaznenog djela 'Širenje i prenošenje zaraznih bolesti'.

Od početka godine do 4. studenoga hrvatska policija je zbog kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti prijavila ukupno 12 osoba, sedam na zagrebačkom području, a ostatak u drugim dijelovima Hrvatske. Nakon zagrebačke policije, prema podacima MUP-a, najviše takvih prijava podnijela je virovitičko-podravska policija (tri), a po jednu dubrovačko-neretvanska i istarska, piše Dubrovački Dnevnik

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska tijekom rujna je kazneno prijavila jednu osobu zbog kaznenog djela 'Širenje i prenošenje zaraznih bolesti'. Naime, kako su nam pojasnili iz policije 57-godišnja državljanka Francuske, unatoč pozitivnom testu na zaraznu bolest COVID-19, nije se pridržavala propisane mjere samoizolacije. Francuskinja se kretala izvan objekta turističkog smještaja u Metkoviću gdje je boravila zbog čega je policija procijenila kako je dovela u opasnost druge ljude od moguće zaraze.

Policija je utvrdila kako je žena nakon saznanja za pozitivan test kontaktirala Veleposlanstvo Francuske i izvijestila ih o svojoj bolesti i tom prilikom tražila da se o njenoj bolesti ne upoznaje djelatnike objekta u kojem je bila smještena.     

Zbog svega toga, francuska državljanka je od strane nadležnih službi smještena na liječenje u Opću bolnicu Dubrovnik te je kazneno prijavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

 A.Č.Komentiraj članak

Komentari