BRAVO!

Olimpijska pobjednica Sandra Perković: Ovo mi je najsretniji dan u životu! (FOTO)

Sandra Perković donijela je Hrvatskoj zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu! Europska prvakinja u bacanju diska okrunila je ovogodišnju dominaciju zlatom na najvećoj pozornici i najvećim uspjehom karijere...

U velikom je stilu 22-godišnja hrvatska atletičarka potvrdila da je najbolja svjetska diskašica u ovom trenutku. Do pobjede je došla s novih hrvatskim rekordom - 69.11 metara!

Za zagrijavanje je u prvoj seriji Perković bacila disk do 64.58 metara što je u tom trenutku bilo dovoljno za treće mjesto, iza Njemice Nadine Müller i Ruskinje Darje Piščalnikove. Samo nakratko u drugoj su je seriji na peto mjesto potisnule svjetska prvakinja Yanfeng Li i Kubanka Yarelys Barrios, ali onda je u krug za bacanje stala Sandra i priči je bio kraj.Odletio je disk hrvatske sportske junakinje na 68.11 metara što je bilo dovoljno za vodstvo u tom trenutku, a bilo bi i za zlato, čak i da nije do kraja popravuila taj rezultat. Ali, popravila ga je već u sljedećoj seriji i to za točno jedan metar - 69.11. Nijedna suparnica nije imala odgovor na takav impresivan hitac. Najbliža je na koncu bila Piščalnikova sa 67.56 metara, a broncu je osvojila Yanfeng Li sa 67.22. Piščalnikova je, inače, ove godine jedina bacala preko 70 metara, ali kod kuće, u Rusiji.

U Londonu nije imala odgovor na Sandru koja je u preostale tri serije imala jedan neispravan hitac, te pogođene daljine od 66.96 i 64.03 metra nakon čega je briznula u pobjednički plač i podršku s tribina velikog broja hrvatskih sportaša.

Nakon što je obranila europski naslov u Helsinkiju i osvojila Dijamantnu ligu Zagrepčanka je osigurala Hrvatskoj drugu medalju u Londonu (nakon srebra veslačkog četverca na pariće) i ukupnu 19. olimpijsku (četvrto zlato) od osamostaljenja.


FOTO: IGOR KRALJ/PIXSELL

'Ovo mi je najsretniji dan u životu,' rekla je Sandra za HRT.

OI, atletika, bacanje diska (žene):
1. Sandra Perković (Hrv) 69.11
2. Darja Piščalnikova (Rus) 67.56
3. Yanfeng Li (Kin) 67.22

Totalsport

Komentiraj članak

Komentari