Novinarka

ODUŠEVILA SE Prestala nositi gaćice, evo kakve promjene se događaju

Novinarka Carolyn Steber odlučila je provesti eksperiment i provjeriti što će se dogoditi ako neko vrijeme ne bude nosila gaćice, doznaje Index. Svoje je iskustvo opisala za časopis Bustle.

1. Prozračnije je

Donje rublje, osobito ako je proizvedeno od sintetičkog materijala, sprječava strujanje zraka oko genitalija pa nije loše pustiti vaginu da diše s vremena na vrijeme, prenosi Index.

2. Ne zadržavaju se bakterije

Ako volite nositi tange, bilo bi dobro da ipak malo razmislite o tome jer one omogućavaju lak prijenos bakterija iz analnog u vaginalno područje, upozorava stručnjakinja za seksualno zdravlje Cindy Barshop. Brine li vas da će se drugačije gaćice nazirati ispod odjeće, radije onda nemojte uopće nositi gaćice. 

3. Infekcije brže prolaze

Ako vas muče gljivične infekcije, lakše ćete ih se riješiti ako se odreknete gaćica. "Tako dopuštate intimnom području da diše, a to je važno jer se ne nakuplja vlaga koja uzrokuje gljivične infekcije i iritaciju kože", savjetuje Bishop. 

4. Nema trenja tijekom vježbanja

Vlaga se u donjem rublju skuplja i tijekom redovnih dnevnih aktivnosti, a za vrijeme vježbanja skuplja se još više. Ako trenirate bez gaćica, manje je trenja između kože i tkanine pa tako možete izbjeći iritaciju kože i osip. Za sve one koji će se ipak osjećati bolje ako između najintimnijih dijelova i odjeće za vježbanje postoji pregrada, Steber napominje da je bitno da se preodjenu odmah nakon treninga. 

"Nošenje vlažnog donjeg rublja dulje vrijeme može prouzrokovati infekciju", upozorava ginekologica Kameelah Phillips. 

5. Odmor od kemikalija

Ne razmišljamo često o tome, ali kemikalije iz sredstva za pranje rublja ostaju na tkanini i mogu izazvati iritaciju kože. No, istovremeno, gaćice vaše genitalije štite od druge odjeće koja može biti gruba za osjetljivu kožu ili sadrži kemikalije koje će vas iziritirati. 

6. Bolji seksualni život

Odbacite li gaćice, mogli biste se zbog toga osjećati zločesto i seksepilnije, a to će svakako pridonijeti vašem seksualnom životu. No to će funkcionirati samo ako se zaista tako osjećate. Radite li to samo da udovoljite partnerovim željama, vjerojatno će vam samo biti neugodno. 

7. Osjećat ćete se ugodnije

Donje rublje se često zna zgužvati i zavući u nezgodna mjesta, navodi Steber. "Ako se to i vama događa, osjećat ćete se puno ugodnije ako ga odbacite", zaključila je. 

Komentiraj članak

Komentari