Ispred Hidroelektrane Dubrovnik

Održana konferencija za medije: Pavličević potvrdio kako su drugo tijelo sinoć pronašli mještani, krenuo očevid (FOTO/VIDEO)

Održana je konferencija za medije ispred Hidroelektrane Dubrovnik povodom jučerašnje nesreće koja se dogodila u tim prostorima, a rezultirala je tragičnom smrću dvojice djelatnika dok se za jednim još uvijek traga.

Riječ su imali predstavnik HEP-a Frane Barbarić, načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević i županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović, piše Dubrovački dnevnik.

"Htio bih iskazati iskrenu sućut obitelji tragično stradalih naših kolega, djelatnicima Hidroelektrane Dubrovnik koji su zajedno s njima činili jednu veliku obitelj i prenijet im iskrenu sućut svih ostalih kolega iz HEP-a i kazati da su naše misli s obiteljima tragično stradalih kolega. Također, želim zahvaliti članovima kriznog stožera na nesebičnoj brizi i iskazanom angažmanu u saniranju svih posljedica uzrokovanih havarijom koja se dogodila jučer, a imala je tragičan završetak. Od jučer rano popodne sam ovdje sa najužom upravom HEP-a i na terenu pružamo maksimalnu pomoć svim službama, stavili smo se na raspolaganje i kriznom stožeru i aktivno sudjelujemo u sanaciji posljedica," kazao je predstavnik HEP-a Frane Barbarić.

Još uvijek nisu poznati uzroci požara.

"Ne bih htio prejudicirati o tome što se dogodilo. Kolege iz Državnog odvjetništva izvode stručne izvide, a sve ostalo su samo špekulacije," kazao je Barbarić.

Načelnik Pavličević je pružio najnovije informacije o potrazi.

"Mogu potvrditi da se potraga nikad nije prekidala i da se jutros nastavila sa punim intenzitetom sa više desetaka policijskih službenika, kao i ostalih službi poput GSS-a, javnih vatrogasnih postrojbi, medicinskog tima, a i sami mještani pomažu," naglasio je Pavličević.

S obzirom na pronalazak tijela I.Z. jučer prije 22:00 sata, Pavličević je kazao kako se potraga širi.

"Potraga se proširila na župski i cavtatski akvatorij i dalje će se širiti ako to vremenski uvjeti budu dozvoljavali. Uključena je i Lučka kapetanija, koja je izdala određene obavijesti svim plovilima da povećaju oprez," kazao je Pavličević i potvrdio kako su tijelo nesretnog I.Z. zapravo pronašli mještani odnosno da je policiji dojavio jedan mještanin po pronalasku tijela.

Očevid je krenuo jutros u 10:00 sati, potvrdio je to Pavličević, a provodi ga Državno odvjetništvo u Dubrovniku.

Špekulacije koje su se pojavile kako je požaru prethodila eksplozija Pavličević nije potvrdio.

"Požar je u potpunosti pod kontrolom, ali ovdje smo iz preventivnih razloga, posebno jer uzrok još nije poznat. Obišli smo sve zajedno s policijom," kazao je Simović. Izjavu pogledajte u videu Dubrovačkog dnevnika.

Komentiraj članak

Komentari