Područni ured za zaštitu i spašavanje Dubrovnik

ODRŽAN RADNI SASTANAK Kakvo je stanje pripremljenosti nadležnih službi i operativnih snaga?

U svrhu bolje pripreme sustava civilne zaštite za moguće nepovoljne vremenske uvjete Područni ured za zaštitu i spašavanje Dubrovnik organizirao je 6. studenog 2017. godine radni sastanak za načelnike stožera civilne zaštite Županije, gradova, općina, kao i ostalih subjekata od značaja za reagiranje u nepovoljnim zimskim uvjetima

Razmatrano je stanje pripremljenosti nadležnih službi i operativnih snaga , dok će stanje spremnosti općina i gradova biti razmotreno na razini stožera civilne zaštite svake pojedine  jedinice lokalne samouprave čija je obaveza održavanje pripremljenosti i sposobnosti cjelokupnog sustava civilne zaštite na području svoje nadležnosti.

Pored sjednica stožera civilne zaštite do kraja godine dio jedinica lokalne samouprave održat će i planirane vježbe svojih operativnih snaga, a uskoro započinje i osposobljavanje članova stožera civilne zaštite koji provode područni uredi za zaštitu i spašavanje. Današnji sastanak iskorišten je kako bi se načelnike stožera i prije formalnog osposobljavanja upoznalo s njihovim obvezama i zadaćama u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta ali ostalih izvanrednih događaja na njihovom području.

Važno je napomenuti kako je u Dubrovniku 30. listopada 2017. već provedeno osposobljavanje čelnika Dubrovačko-neretvanske županije u sustavu civilne zaštite, koje su prema Zakonu o sustavu civilne zaštite dužni proći svi župani, gradonačelnici i načelnici općina u roku od 6 mjeseci od stupanja na dužnost. 

Komentiraj članak

Komentari