Sveučilište u Dubrovniku

Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju - domaćin znanstvene konferencije o korporativnom upravljanju

Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku suorganizator je 2. međunarodne konferencije International OFEL Conference on Governance, Management and Entrepreneurship (međunarodna znanstvena konferencija o korporativnom upravljanju).

Konferencija će se održati u petak i subotu, 4. i 5. travnja 2014., na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju (Lapadska obala 7).
Svečano otvorenje će se upriličiti 4. travnja 2014. u 9 i 30 sati.

Ključni govornik Konferencije je profesor Gerard P Hodgkinson, Warwick Business School, University of Warwick, Velika Britanija, a tema njegova izlaganja je: “Understanding the managerial and organizational mind: Reflecting on the past and looking to the future” (Razumjeti menadžerski i organizacijski um: Promišljajući prošlost i gledajući u budućnost).

U sklopu Konferencije održat će se sastanak SEE CGAN mreže (South East European Corporate Governance Network), ali i radionica o pisanju znanstvenih članaka u organizaciji s Academy of Management.

Također, dio Konferencije bit će i predstavljanje knjige Rethinking Corporate Governance, čiji su urednici prof. dr. sc. Darko Tipurić, izv. prof. dr. sc. Ivona Vrdoljak Raguž i doc. dr. sc. Najla Podrug, koje će se upriličiti u petak, 4. travnja 2014., u 11.15 sati, u dvorani E6 Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju. Knjiga je sazdana od izabranih članaka prezentiranih na prvoj međunarodnoj OFEL konferenciji o korporativnom upravljanju koja je održana u travnju 2013. godine u Dubrovniku i sastoji se od 17 integriranih i sintetiziranih studija o korporativnom upravljanju koje je napisalo 37 autora iz 9 zemalja (Brazil, Hrvatska, Finska, Italija, Lihtenštajn, Malta, Meksiko, Srbija i Španjolska) što omogućava sveobuhvatan uvid u disciplinu korporativnog upravljanja i na originalan, u domaćim okvirima rijetko viđen način, predstavlja nov i svjež izvor znanja kako za akademsku zajednicu, tako i za stručnjake iz prakse.

Organizatori Konferencije su: CIRU (Centar za istraživanje i razvoj upravljanja d.o.o.) i Sveučilište u Dubrovniku.

Komentiraj članak

Komentari