SADA PRAVOMOĆNO

Odbijena žalba Uskoku, gradonačelnik Bandić definitivno ostaje na slobodi

USKOK se žalio na odluku suca istrage da se Milanu Bandiću ne odredi istražni zatvor, ali je izgubio.

Izvanraspravno vijeće odbilo je danas žalbu USKOK-a koji se žalio na odluku suca istrage da se Milanu Bandiću ne odredi istražni zatvor.

Drugim riječima, odluka suca istrage je postala pravomoćna što znači da Bandić ostaje na slobodi, piše direktno.hr

Uskok se žalio na posljednju odluku suca istrage kojom je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pušten da se brani sa slobode u istrazi afere Agram.

Žalbu na tu odluku još je u petak najavila Uskokova tužiteljica Ksenija Krizman nakon što je sudac istrage Zdenko Posavec odbio zahtjev tužiteljstva uz zaključak da nema opasnosti da bi Bandić na slobodi ponovio kazneno djelo i utjecao na svjedoke.

Uskok još nije odgovorio na zahtjev Bandićeve obrane da im dostavi popis svjedoka s kojima gradonačelnik ne smije komunicirati u nastavku istrage, a među kojima su i neki članovi Gradske uprave i Holdinga koji bi s Bandićem trebali kontaktirati po opisu svog radnog mjesta.

Pravni stručnjaci ističu da su Bandićevi odvjetnici taj problem mogli riješiti i uvidom u Uskočki spis kao i da su, smatraju li da državno odvjetništvo odugovlači ispitivanje svjedoka pa time i istragu, požurivanje slučaja najprije trebali tražiti od Državnog odvjetništva pa tek onda od suda.

Neslužbeno se doznaje da Bandić, upravo zbog svjedoka s kojima ne smije komunicirati, ni nakon što je primio odluku suda kojom mu se omogućava obnašanje dužnosti nije došao u Gradsku upravu, a njegova opunomoćena zamjenica Vesna Kusin izjavila je u srijedu da "gradonačelnika Milana Bandića očekuje na poslu svaki dan".

Zabrana komuniciranja odnosi se na svjedoke koji još nisu ispitani u istrazi pa je u posljednjem zahtjevu koji su Bandićevi odvjetnici podnijeli sucu Posavcu, a on proslijedio Uskoku, navodno zatraženo da bi sudac istrage, kojega zakon opisuje kao 'kontrolora' državnoodvjetničke istrage, od Uskoka trebao tražiti da ubrza ispitivanje svjedoka i za njihova 'saslušanja' odredi kraće termine.

Komentiraj članak

Komentari