Triatlon klub Dubrovnik

ODAVANJE POČASTI BRANITELJIMA 'Stazom deva' za Jakova Bulića

Uspon se održava uoči Dana branitelja Dubrovnika u subotu od magistrale, serpentinama do Tvrđave Imperijal, čime bi se na simboličan način odalo počast ljudima koji su tim opskrbnim putem donosili hranu i vodu do simbola obrane Dubrovnika – Tvrđave Imperijal.

Naziv akcije je „Stazom deva“, budući da su se "devama" nazivali dostavljači potrepština do prve linije. Uspon je bez vremenskog ograničenja pa se na događaj mogu prijaviti vrhunski trkači, ali i rekreativci i svi ljudi koji mogu prošetati do vrha.

Tehnički opis: ruta je planinski „trail“ pri čemu natjecatelji kreću od magistrale (129 mnv) serpentinama do Muzeja branitelja (394 mnv) što čini trasu od 2,2 kilometra i 265 metra visinske razlike. Podloga je zemljana staza i grublji makadam. Kreće se pojedinačno na kronometar s pauzom između natjecatelja od 30 sekundi. Voda će biti na stazi i na cilju. Pobjednici će biti proglašeni u ukupnoj kategoriji za muškarce i žene te u starosnim kategorijama: do 20, 21 -30, 31 - 40, 41-50, 51+.
Kotizacija  za utrku je bila 50 kuna te će u potpunosti biti uplaćena u humanitarne svrhe  našem sugrađaninu i branitelju Jakovu Buliću koji je doživio tešku nesreću i svaka pomoć je dobro došla.

Program događanja:

- 9:00 – 10:30 Osobno preuzimanje startnih brojeva, bonova za ručak i majca samo za unaprijed prijavljene natjecatelje – Škola Marin Držić Dubrovnik
- 11:00 Start utrke - Magistrala
- 13:00 – 13:15 Proglašenje pobjednika
- 13:15 Ručak za natjecatelje i volontere

Povratak u Dubrovnik opcije:
- stazom niz serpentine pješke
- deset kuna jednosmjerna karta žičarom do donje stanice žičare Ploče iza Grada
- svojom organizacijom

Organizator, Triatlon klub Dubrovnik, poručuje "Imperijal uzvraća udarac!"

Komentiraj članak

Komentari