Svaka čast!

OD ZADRA DO DUBROVNIKA: Dalmatinski branitelji prikupili 350 tona pomoći Slavoniji!

Preko 350 tona humanitarne pomoći u 16 vozila prikupile su Udruga veterana 4.gardijske brigade, Udruga specijalne policije BATT - Split, potom veterani 114., 126., 141. i 158. brigade Hrvatske vojske, 6. domobranske pukovnije, 9. bojne HOS-a, veterani Vojne policije, HVIDRA Split i Omiš, Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora, Udruga udovica Domovinskog rata i Udruga Hrvatskih veterana dragovoljaca Domovinskog rata.

Veliku pomoć pružili su studenti Splita koji su svojim angažmanom omogućili da se ovolika količina robe zaprimi, sortira i utovari. Zatim Klub navijača Torcida. Veliku pomoć dali su Grad Split i Splitsko-dalmatinske županija.

Rezultate velike humanitarne akcije predstavio je predsjednik Udruge veterana 4.gardijske brigade Božo Zadro, zajedno sa svim drugim predstavnicima splitskih sudionika akcije.

- Potaknuti poplavama, Udruga veterana 4.gardijske brigade i Udruga specijalne policije BATT - Split 18.svibnja donijele su odluku da na području južne Hrvatske prikupljaju materijalnu pomoć za područja stradala u poplavama u Slavoniji i Bosni i Hercegovini - referirao je Zadro kako je započela vjerojatno najveća akcija u Hrvatskoj.

Kronološki je nabrojao i kako su i gdje šleperi odlazili.

Naglasio je kako je pomoć išla od Zadra do Dubrovnika, a zadarski veterani su prikupili 120 tona pomoći.

- Kada je počela akcija prikupljanja, građanke su pokazali svoje zajedništvo i brigu za ljude. Hrvatski narod ponovno je pokazao svoje zajedništvo, suosjećajnost, požrtvovnost i dobrotu kao i u Domovinskom ratu. Jedino nas ovakvo zajedništvo može spasiti - poručio je Zadro.

Istaknuo je pomoć Torcide koja se, kazao je, odazove uvijek na humanitarne akcije i studenata.

- Ponosni smo na mlade generacije koje dolaze, kojima ćemo ostaviti Hrvatsku - iskren je bio Zadro.

Kako je kazao, količina prikupljene pomoći nije bitna, jer svaka je pomoć sama po sebi velika, ali da ipak treba spomenuti 360 tona.

- Ovolika količina je rezultat zajedništva svih ljudi dobre volje u južnoj Hrvatskoj - ustvrdio je.

Članak u cijelosti pročitajte OVDJE.

Komentiraj članak

Komentari