TRAGEDIJA

OD PLESAČICE DO DIPLOMATKINJE Tko je diplomat koji je ubio svoju suprugu i sebe, a sve jer je ona prihvatila posao u Beogradu

Šokantni slučaj ubojstva i samoubojstva zgrozio je američku diplomatsku scenu, javlja Washington Post. Američki diplomat Jason Rieff upucao je svoju suprugu Lolu Gulomovu, također diplomatkinju, da bi potom presudio i sebi. A svemu je kumovala odluka da Gulomova prihvati posao u Beogradu, s čime se njezin suprug nikako nije mogao pomiriti.

Inače, Rieff i Gulomova su bili pred okončanjem brakorazvodne parnice, konačna odluka trebala je pasti u petak. Dok je Rieffov odvjetnik čekao ročište stigla je 'hitna poruka' njegovog klijenta...

Policija je dobila dojavu da se nešto čudno događa washintognskoj kući diplomatskog para, a kad su ušli zatekli su beživotno tijelo Gulomove i Rieffa koji si je pucao u glavu. Sve ukazuje na to da ju je prethodno ubio.

Inače, oboje su imali solidnu diplomatsku karijeru. Upoznali su se na uglednom sveučilištu John Hopkins, a u braku – tijekom kojeg su dobili dvije kćerke – bili su još od 2000. godine. Tijekom svoje diplomatske karijere često su boravili u inozemstvu, a bračni problemi nastali su 2015. godine nakon zajedničkog povratka s terena. Gulomova je podnijela zahtjev za razvod koji je sud odobrio te joj dodijelio skrb nad kćerima. Rieff je u međuvremenu promijenio odvjetnika koji je uložio novu žalbu, a uoči donošenja konačne odluke uslijedio je nemili događaj.

Prema sudskim zapisima, Rieff je planuo kad je saznao da je Gulomova prihvatila posao u Beogradu, u Srbiju je, s kćerkama, trebala preseliti u ljeto iduće godine.

Gulomova je imala zanimljivu biografiju, rođena je Tađžikistanu, a prije diplomatske karijere bavila se plesom. Između ostalog, radila je i za NASA-u, a jedno je vrijeme i u američkoj ambasadi u Moskvi na poslovima vezanim uz Međunarodnu svemirsku stanicu, a u crticama iz biografije ističe se i posao u ambasadi na Tajvanu gdje je pripremala posjetu Baracka Obame.

Komentiraj članak

Komentari