Studija

Od ovih pet znate li na koji tip ženskog tijela će muškarci pasti na prvu?

Studija objavljena u znanstvenom dnevniku PeerJ baca novo svjetlo na tvrdnje kako su žene s oblinama muškarcima univerzalno privlačnije od 'mršavica'.

Naime, istraživanje provedeno na više od 1.300 ispitanika iz 10 zemalja ustanovilo da mnogi pripadnici muškog spola na prvu ipak padaju na mršaviji tip tijela jer ga doživljavaju kao zdraviji, a mršavost povezuju i s plodnošću.

Radi se o podsvjesnom evolucijski uvjetovanom doživljaju ženskog tijela, a kao primjer žene s tom figurom znanstvenici su izdvojili Kate Moss tj. njezinu figuru u razdoblju 90-ih godina.

U pitanju je mala 'predrasuda' jer višak kilograma nužno ne znači da je osoba nezdrava, a isto tako mršavost ne garantira zdravlje, pogotovo ako je izazvana izrazito lošom prehranom.

Ako ste nakon ovog pomislili da je mit o muškarcima i njihovoj opčinjenosti putenim oblinama uistinu samo mit, prevarili ste se. Naime, drugo istraživanje pokazalo je da mnogi muškarci ne mogu odoljeti figuri pješčanog sata i da će prije primijetiti nju nego npr. crte lica ili veličinu grudi, prenosi zadovoljna.hr

Komentiraj članak

Komentari