Istrčani novi osobni rezultati

Obuljen, Kuna i Marušić na 25. Zagrebačkom maratonu

Predstavnici Atletskog kluba Dubrovnik Danijela Kuna, Daniel Marušić i Mario Obuljen nastupili su na 25. izdanju Zagrebačkog maratona koji se održao u nedjelju 9. listopada u Zagrebu, a okupio je više od 600 trkača i trkačica na glavnoj, maratonskoj utrci i više od 2 500 tisuće polumaratonaca.

Mario Obuljen nastupio je u glavnoj utrci odnosno maratonu. Stazu dugu 42 kilometra Obuljen je istrčao za 3:15:22 i u ukupnom poretku zauzeo 53. mjesto dok je u svojoj kategoriji zauzeo osmo mjesto. Obuljen je s ovim rezultatom popravio osobni rekord za čak 23 minute.

Boje Atletskog kluba Dubrovnik u polumaratonskoj utrci branili su i Danijela Kuna i Daniel Marušić. 

Danijela Kuna novo je pojačanje Atletskog kluba Dubrovnik i ovo joj je bila prva službena utrka za klub, a na polumaratonskoj utrci s istrčanim vremenom 1:18:54 Kuna je u cilj stigla kao prva Hrvatica i postavila svoj novi osobni rezultat. U ukupnom poretku Danijela Kuna zauzela je šesto mjesto u konkurenciji žena.

Daniel Marušić utrku dugu 21,1 kilometra istrčao je za 1:33:35 i u svojoj kategoriji zauzeo 15 mjesto dok je u ukupnom poretku u konkurenciji od više od 600 trkača i trkačica zauzeo 115. mjesto.

Pobjedu na 25. Zagrebačkom maratonu odnio je Kenijac Wycliff Biwot, s vremenom 2:14,23, a u ženskoj konkurenciji pobijedila je njegova sunarodnjakinja Stellah Barsosio. Kenijka je srušila i rekord staze s vremenom 2:33,46. Najbolja od hrvatskih maratonki bila je Bojana Bjeljac kao šesta. U muškoj konkurenciji od Hrvata je najbolji bio Robert Radojković, koji je zauzeo peto mjesto.

Komentiraj članak

Komentari