Crna kronika

OBITELJ MOLI ZA POMOĆ: Između Visa i Korčule nestao hrvatski ronilac!

Potraga za hrvatskim roniocem na dah koji je nestao jučer između Visa i Korčule nastavljena je jutros u 4 sata, a od 7 sati to područje nadlijeće zrakoplov obalne straže, izvijestilo je Ministarstvo pomorstva, promet i infrastrukture.

Nakon što je supruga 42-godišnjeg Ante Simonellija jučer u 19.10 sat prijavila da se njezin muž, koji je započeo ronjenje oko 15 sati na poziciji kod otočića Budikovac, nije vratio, splitska pomorska policija je nakon dva sata potrage pronašla napušteni gumenjak usidren uz obalu otoka Visa.

Ronilac je kod Budikovca, na istočnoj strani Visa, doplovio sa suprugom u vlastitoj brodici, a u ronjenje se otisnuo drugim, pomoćnim plovilom tipa gumenjak, navodno prema otoku Korčuli.

Antina supruga Jasmina na svom je Facebook profilu objavila apel svima koji imaju glisere u splitskom akvatoriju da se pridruže.

Nacionalnu središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) je nakon 20:52 sati pokrenula koordiniranakciju traganja i spšavanja na moru sa splitskom Lučkom kapetanijom i Pomorskom policijom te Obalnom stražom.

S dva plovila pomorske policije i plovilom Lučke kapetanije za nestalim se roniocem tragalo sinoć do poslije pola noći, a u potragu koja je nastavljena jutros u 4 sata Središnjica je uključila i zrakoplov Obalne straže tipa 'pilatus', koji nadlijeće područje nestanka od jutros u 7 sati. (Hina)

Komentiraj članak

Komentari