UBOJSTVO U HERCEGOVINI

OBDUKCIJA OTKRILA KAKAV SE UŽAS DOGODIO KOD LJUBUŠKOG Lana je udarana, davljena i bačena u rijeku

U nedjelju navečer u rijeci Studenčici kod Ljubuškog u zapadnoj Hercegovini pronađeno je beživotno tijelo 19-godišnje Lane Bijedić iz Mostara. Tužitelj Županijskog tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije Josip Aničić potvrdio je da je djevojka umrla nasilnom smrću, ali da zasad nema osumnjičenih za ubojstvo.

“Na tijelu djevojke uočljivi su tragovi noktiju, odnosno nasilja i borbe, tako da smo uvjereni da se radi o nasilnoj smrti”, kazao je tužitelj, kako piše Dnevni avaz.

Nestanak ove djevojke prijavili su jučer u 17 sati roditelji, nakon što se nije vratila u dogovoreno vrijeme. Majci je kazala da ide na “kavu s prijateljicom”, a roditelji je nisu mogli dobiti na mobitel.

Tijelo djevojke pronašao je jedan ribar koji je potom pozvao Hitnu pomoć, a oko 20 sati mrtvu djevojku iz rijeke su izvukli pripadnici Gorske službe spašavanja iz Ljubuškog. Signal djevojčinog mobitela navodno je posljednji put lociran u Čapljini, a njezino tijelo je pronađeno dvadesetak kilometara dalje u plitkoj rijeci Studenčici.

Budući da Studenčica nije duboka rijeka, pretpostavlja se da je djevojka ubijena pa potom bačena u rijeku na što upućuju i hematomi na njezinim podlakticama i oku.

Zadobila više udaraca u glavu

Dnevni avaz piše kako je okončana obdukcija tijela Lane Bijedić. Prema prvim i neslužbenim informacijama bliskim istrazi, djevojka je zadobila više udaraca u glavu, a utvrđeni su i tragovi davljenja. Nakon toga je bačena u rijeku Studenčicu u mjestu Studenci na skrovitom mjestu, točno ispod vijadukta autoceste.

Pripadnici MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona i dalje osiguravaju mjesto zločina, a istražitelji još pretražuju teren, piše Dnevni avaz.

Djevojčin nestanak u nedjelju je, oko 17 sati, prijavila njezina majka Nina Bijedić, inače dekanica Fakulteta informacijskih tehnologija na Sveučilištu ‘Džemal Bijedić’ u Mostaru. Ona je nazvala policiju nakon što joj se kći nije vratila s kave na kojoj je bila s prijateljicom, a nije ni odgovarala na pozive mobitelom.

Komentiraj članak

Komentari