'Ana u Gradu'

Novi projekt u Dubrovniku: Ana Rucner produljuje kulturno-turističku sezonu

Dubrovnik dobiva jedan novi kuturni projekt kojeg pokreće vrsna hrvatska čelistica prepoznatljivog glazbenog stila Ana Rucner.

Riječ je o 'pilot projektu' pod nazivom "Ana u Gradu" koji će donijeti dva iznimna koncerta 16. i 17. rujna. Sama autorica ističe veliku želju da projekt preraste u u prepoznatljivi i tradicionalni festival.

Nastao s ciljem produljenja kulturno-turističke sezone ovaj projekt je smješten u  drugu polovicu rujna i pridonosi obogaćivanju ponude i bolju promociji destinacije te je upravo zbog toga prepoznat od strane Grada Dubrovnika, Hrvatske turističke zajednice te Turističkih zajednica Županije Dubrovačko-neretvanske i Grada Dubrovnika.

Prvi od dva ovogodišnja koncerta je komorni koncert klasične glazbe u Kneževom Dvoru 16. rujna gdje će Ana Rucner nastupiti u društvu uglednih umjetnika: gudačkog kvarteta Rucner, gitariste Darka Petrinjaka, gajdaša i ljeričara  Stjepana Večkovića i violiste Maria Rucnera, a prihod od ulaznica namijenjen je potpori mladim umjetnicima UŠ. Luke Sorkočević.

Drugi koncert održat će se 17. rujna u 11,00 sati ispred crkve sv. Vlaha na Stradunu - koncert moderne klasike kojeg Ana s bratom Mariom Rucnerom poklanja Dubrovniku i Dubrovčanima te gostima Grada.

Komentiraj članak

Komentari