Erotika

Novi nastavak '50 nijansi sive': Provjerite zašto je razgrabljen brzinom munje!

Najnoviji nastavak erotskog serijala “Pedeset nijansi sive”, britanskog pisca EL James, “Grey”, apsolutni je hit te je u samo četiri dana od puštanja u prodaju razgrabljen u više od 1,1 milijun primjeraka, priopćeno je iz Izdavačke kuće “Vintage Books”.

Riječ je o raznim oblicima izdanja – knjigama, elektroničkim knjigama i audio-izdanjima, a kako bi odgovorio na takvu potražnju, “Vintage Books” štampat će još milijun primjeraka knjige koja prenosi događaje iz prve knjige serijala, ali ispričane iz perspektive njenog glavnog muškog protagoniste, enigmatičnog bogataša Christiana Graya.
Knjiga je ovogodišnji rekorder i po Kindlu na Amazonu, te je odmah po objavljivanju u četvrtak prošlog tjedna skočila na prvo mjesto online bestseler liste.

Trilogija “Pedeset nijansi” objavljena je na 52 jezika svijeta te prodana u više od 125 milijuna primjeraka.

James je novu knjigu najavila preko društvenih mreža 1. lipnja, tako što je dotad uspjela je održati tajnom, a otkrila je kako su je za pisanje novog nastavka inspirirali obožavatelji koje je zanimalo Grejovu viđenje odnosa sa studenticom Anastasiom Steel, koju kroz prethodna tri nastavka upoznaje s raznim oblicima “kinky” seksa, sadomazohizmom i vezivanjem.

Kritike su zasad miješane pa tako list “Washington Post” piše kako je riječ o “mračnoj, nepopustljivoj i daleko preozbiljnoj knjizi, kakav je i sam Gray”. Britanski “Daily Mail” smatra da u njoj autorica nepotrebno “nadugačko i naširoko” prolazi već opisane susrete, gdje dijaloge prenosi “od riječi do riječi, ubacujući u njih Kristijanove misli u kurzivu”, prenosi Jutarnji list .
Sa druge strane, urednica u Amazon.coma Adrian Liang, knjigu preporučuje kao “povjerljiv i kompleksan dodatak koji obogaćuje čitavu priču”.

Knjiga “Pedeset nijansi sive” vrlo je uspješno je ekranizirana s Jamiem Dornanomi Dakotom Johnson u glavnim ulogama, a film je od lansiranja u veljači ostvario više od pola milijarde dolara zarade na svjetskim kino-blagajnama.

Komentiraj članak

Komentari