Dobre vijesti

NOVA ODREDBA Neoporezivi dio božićnice povećava se sa 2500 kuna na 7500 kuna

Od 1. prosinca ove godine na snagu će stupiti odredba prema kojoj će se neoporezivi dio za božićnice, regres i ostale nagrade i naknade radnicima povećati s 2500 kuna na 7500 kuna, najavio je na sjednici Vlade ministar financija Zdravko Marić predstavljajući državni porezne izmjene za 2019.

To znači da će od 1. prosinca u stvari biti neoporeziva jedna prosječna mjesečna plaća za Grad Zagreb koju će poslodavci na različite načine moći isplatiti radnicima, čime se de facto omogućuje isplata takozvane 13. plaće u tom iznosu. Plaću do 7500 kuna neto prima više od četiri petine zaposlenih u Hrvatskoj, piše Jutarnji.hr.

Ovogodišnje povećanje neoporezivog dijela takvih "nagrada" iznosi pet tisuća kuna, a plaću do tog iznosa prima oko 40 posto zaposlenih u Hrvatskoj. Poslodavci su već duže vremena tražili da se poveća neoporezivi dio takvih nagrada za radnike i Vlada je poslodavcima i radnicima sada dali lijepi Božićni poklon.To znači da će od 1. prosinca u stvari biti neoporeziva jedna prosječna mjesečna plaća za Grad Zagreb koju će poslodavci na različite načine moći isplatiti radnicima, čime se de facto omogućuje isplata takozvane 13. plaće u tom iznosu. Plaću do 7500 kuna neto prima više od četiri petine zaposlenih u Hrvatskoj, piše Jutarnji.hr.

Ovogodišnje povećanje neoporezivog dijela takvih "nagrada" iznosi pet tisuća kuna, a plaću do tog iznosa prima oko 40 posto zaposlenih u Hrvatskoj. Poslodavci su već duže vremena tražili da se poveća neoporezivi dio takvih nagrada za radnike i Vlada je poslodavcima i radnicima sada dali lijepi Božićni poklon.

Komentiraj članak

Komentari