Burno

NOĆNA MORA U POVIJESNOJ JEZGRI 'Sinoć nismo oka sklopili! Sirena nam probija mozak, puknut' ćemo glavom!'

Nila Miličić Vukosavić sinoć je proživjela noćnu moru zajedno s drugim stanovnicima i posjetiteljima dubrovačke povijesne jezgre. Njezinu objavu uz dozvolu prenosimo u cijelosti.

"Dakle, ova neka prodorna sirena u zapadnom dijelu povijesne jezgre, a zvuči kao da je s ambulantnog vozila, ili policijskog, ili vatrogasnog... a vjerojatno je zapravo alarm u nečijem objektu (kući, apartmanu, butizi?) - BEZ PRESTANKA zavija u sav glas od sinoć nešto poslije ponoći!!?? Zavija još uvijek (a sad je 7,20 h ujutro)!! Noćas oka nisam sklopila, a sigurna sam da je malo tko iz ovog kvarta to uspio, te zatvaraj prozore u spavacoj sobi, sparina i vrućina bez zraka, ali zaludu, čuješ kako ti probija mozak i kroz zabubana dupla stakla na prozorima... Pa sve čekam da zaustavi, da dodje vlasnik i ugasi to čudo, da netko nekako intervenira... Ne znam tko smije, policija, komunalci, netko...????? Uglavnom, izgleda da će zavijati do daljnjeg (a što ako su vlasnici negdje na putu, pa neće dolazit danima...???), a mi ćemo svi ovuda očito puknut' glavom!! Ali ipak ne mogu ni zamislit kako je stanarima u neposrednoj blizini objekta, ili pak onim sirotim turistima, kojih ionako nemamo previše, a imat ćemo ih još i manje, a koji su smješteni po okolnim apartmanima????

Uglavom, ovo je za ne vjerovat!!?? Dobro jutro i vama, nazdravlje vam blagdan Velike Gospe!!", napisala je Nila Miličić Vukosavić o svemu što se događalo tijekom noći, a sirena je nastavila svirati sve do 9.20 ujutro.

Komentiraj članak

Komentari