MALTRETIRANJE

NOĆNA MORA Išao zubaru pa dobio pet godina robije

Serhij Litvinov 2014. godine bio je najobičniji 32-godišnji pastir koji je mirno živio u selu Komišne u regiji Lugansk u Ukrajini pod kontrolom proruskih separatista. Unatoč ratu i nacionalističkim politikama sve bi čini se nastavilo biti u redu s njegovim jednostavnim životom da ga u kolovozu 2014. nisu zaboljeli zubi.

Balkan Insight objavio je njegovu ispovijest o bizarnom poigravanju životom ovog čovjeka od onog trenutka kad je otišao po pomoć zbog zubobolje u obližnji dom zdravlja u mjesto Tarasovsky s druge strane granice, u Rusiji, piše Express.

U domu zdravlja naišao je na nekoliko separatističkih boraca samoproglašene Luganske Narodne Republike koji su tamo dolazili zbog terapija rana koje su zadobili u borbama. Počeli su ga ispitivati oko rata, a on o ratu nije imao pojma ništa osim da traje.

"Rekao sam da se ne bavim politikom, da mi takve stvari ne trebaju. Ponudili su me pićem, pa smo pili", ispričao je za Balkan Insight Litvinov. U tom trenutku nije znao da je trojici militanata on i dalje sumnjiv i da su ga zato prijavili. 

Ubrzo je po njega u dom zdravlja stigla skupina ljudi odjevenih u crno. Strpali su ga u auto i odvezli. "Mučili su me bakljom, tukli su me, pucali su mi između novu", pričao je. Tražili su od njega da prizna da je pripadnik puka Dnjepar-1, specijalnih postrojbi ukrajinskog ministarstva unutarnjih poslova. 

Tvrdili su da je u Lugansku pobio 39 civila i da je silovao žene. Nakon maltretiranja na kraju su ga vratili u bolnicu. A onda, prvom prilikom po njega je došla ruska policija i strpala ga u istražni zatvor. Kod kuće njegovom bratu Volodimiru Litvinovu nije bilo jasno zašto bi ga itko sumnjičio za bilo što. Tu se dolazi do suštine problema.

Više pročitajte OVDJE.

Komentiraj članak

Komentari