IMAO JE SAMO 45 GODINA

NITKO NIJE ZNAO DA JE FREDDIE MERCURY BOLESTAN Posljednje riječi koje je rekao u kameru obožavateljima

Nitko nije znao da je bolestan, no Freddie Mercury tijekom snimanja spota za pjesmu "These Are The Days Of Our Lives" jedva se kretao. Tad je već bolovao od AIDS-a, ali javnost je za to službeno saznala tek 24 sata prije nego što je preminuo od upale pluća, odnosno komplikacija uzrokovanih AIDS-om. Imao je samo 45 godina, piše 100posto.hr

Gitarist Queena Brian May rekao je kako je Freddie proveo "sate i sate i sate na šminkanju" kako se ne bi vidjelo da je bolestan, a spot je i zbog toga objavljen u crno-bijeloj tehnici.

"Bio je slab i nije mogao dugo stajati, ali bi popio malo votke kako bi izdržao i onda nastavio", rekao je May.

Pjesmu je napisao Roger Taylor i došla je do britanskog broja 1 nakon Mercuryjeve smrti, a posljednja rečenica koju je pjevač rekao u kameru bila je: "Još uvijek vas volim."

 

 

Posljednji singl koji je Freddie snimio bio je "Mother Love", koji je napisao s Brianom Mayom i snimio u svibnju 1991. godine. Snimio je cijelu pjesmu osim posljednjeg stiha, a zatim rekao Mayu da se mora ići odmoriti. Nikad se više nije vratio u studio.

"Rekao mi je: 'Piši mi stihove. Znam da nemam još puno vremena, ali piši mi i ja ću pjevati, a ti kasnije s time možeš raditi što god želiš.' I tako sam stalno pisao stihove po čemu god sam mogao, papirima koji bi mi se našli u blizini. Dao bih mu jedan stih, on bi ga snimio i tako smo snimili 'Mother Love'. Za svaki stih imali smo tri snimke. I došli smo do posljednjeg stiha, a on je rekao: 'Ne mogu sad, moram se odmoriti, vratit ću se i završiti', ali nikad se više nije vratio", rekao je May, koji je sam snimio posljednji stih u pjesmi.

 

 

Mercury je preminuo 24. studenog 1991. godine.

 

Komentiraj članak

Komentari