NE MOGU PRIKRITI RAZOČARENJE

NISU SE NADALI NI SREBRU, A DANAS PLAČU ZA ZLATOM: Zašto je Barakudama teško pao poraz od Srbije

Naši su izašli iz bazena. Pružili jedan drugome ruku te sjeli na klupu, tribine, uz rub bazena. Ne znam jesu li gledali non stop kako Srbi slave, okreću gol, vješaju na njega svoju zastavu.

Andrija Prlainović je u tom trenutku izašao iz bazena te je želio skupa sa svojim izbornikom skočiti u olimpijski bazen, proslaviti zlatnu medalju, koja im je nedostajala, ali se Dejan Savić nije dao.  Bio je tada po izrazu lica žešći nego kad je ‘panika’ za vrijeme utakmice. Sakrio se Savić iza tribine, piše Slobodna Dalmacija.

- Bježi tamo. Neću – i prstom je pokazivao svom igraču kako nema želju skakati u bazen. Otišao je iza tribine te pričekao dok se Prlainović ne vrati u bazen. Potom je opet stajao uz rub bazena.   

Organizatori su nedugo nakon toga požurili reprezentativce Srbije da izađu iz bazena, upute se prema svlačionici budući je uskoro trebalo početi svečano proglašenje. Tada su naši krenuli prema pobjednicima čestitati. Ivica Tucak je prišao Saviću. Stisak ruke i zagrljaj, koji je potrajao. 

- Bili su bolji i to je to – ispred hotela Sao Francisco, gdje je bila smještena tijekom Igara Hrvatska kuća, ponovio je Ivica Tucak riječi koje je izgovorio odmah po završetku finala. Zapalio je cigaretu. U hotelu se ne može te je zbog toga bio na ulici. 

HOO je organizirao večeru i prijem za vaterpoliste, vodstvo, trenere i igrače. Nakon finala i proglašenja su pohitali u Olimpijsko selo, ostavili stvari u sobama te krenuli do hrvatskog kutka u Riju.

Prije par mjeseci nitko se srebru nije ni nadao

Nije bila na prvom katu hotela Sao Francisco vesela atmosfera. Vidjelo se kako im je poraz u finalu teško pao pa i kad je Maro Joković nizao razloge zbog čega je srebro veliki uspjeh.

- Unatrag nekoliko mjeseci ovome se nitko nije nadao. Finale Olimpijskih igara je bilo svima u mislima, ali realno, bilo nam je teško dostižno. Sad, kad smo došli do finala te ga izgubili, sad je tuga velika. Baš velika – rekao je 29-godišnji Joković.
Srbija je za sve bila izraziti favorit Igara. Sam si spomenuo kako od vas nitko nije ovo očekivao. 

- Pitate se zašto smo onda pokisli? Zato jer smo odigrali četvrtfinale i polufinale iznad svojih mogućnosti, što smo u te dvije utakmice bili prava, baš prava momčad. Nismo mogli vjerovati kako smo tako dobro odigrali te prošli u finale, a kad smo prošli na takav način, očekivali smo kako protiv Srbije, koja ima neospornu kvalitetu, čiji rezultati sve govore, ipak imamo izgleda. Da, očekivao sam kako možemo dobiti finale. 

Bili na nivou Londona

Joković je jedan od petorice igrača, koji su prije četiri godine osvojili naslov olimpijskog pobjednika u Londonu gdje su i igra i rezultat bili pjesma. 

- Polufinale protiv Crne Gore bilo je naše najbolje izdanje u Riju s obzirom na snagu protivnika iako je bilo baš dobro i protiv Brazila. Utakmica protiv Crne Gore je pokazala koliko možemo i zbog toga mi je sad žao što nismo bili takvi u finalu. Da, protiv Crne Gore smo bili na nivou Londona. Ponavljam, nije loše bilo ni protiv Brazila.

- Jest, netko će reći, to je najslabija reprezentacija na papiru od onih koje su iz one druge skupine izborile četvrtfinale. Međutim, to četvrtfinale je, pitajte bilo koga i svi će vam reći isto, teško zbog važnosti te utakmice. Tu ili jesi za medalju, ili nisi - rekao je Maro i nastavio u istom dahu:

- Stoji, imali smo sreću što je to bio Brazil, međutim, to je ekipa koja je pobijedila Srbiju te bila bolja i od Australije. Plus, koja ima Ratka Rudića te nam nikako nije bilo lako u četvrtfinalu. Isto tako je bilo straha uoči Italije u skupini zbog loše igre i poraza protiv Španjolske (op. p. poraz 4:9) jer protiv Španjolaca ništa nismo odigrali, ni pozicioni napad, ni obranu. U obrani smo bili mlitavi. Ali, protiv Italije dobri. Baš dobri. Pobjeda bez mrlje - naglasio je Joković.

Deset je godina prošlo od njegovog debija u reprezentaciji na EP-u u Beogradu, a Joković ima dvije olimpijske medalje, zlato i srebro. Ima zlato sa svjetskog prvenstva, srebro i dvije bronce. Zlato s Europskog, s Mediteranskih igara…
- Ne može se olimpijska medalja mjeriti s niti jednom drugom. Vjerujem kako ćemo nakon nekoliko dana biti daleko zadovoljniji zbog osvojene srebrne medalje. Sad smo još pod dojmom poraza u finalu – zaključio je Joković.

Komentiraj članak

Komentari