LOŠE IM SE PIŠE

NIJE IM SUĐENO: Ove zodijačke kombinacije nikada neće doživjeti happy end

Postoje ljudi koji se sretnu, zavole, zamišljaju da život provedu zajedno, ali kao da neka viša sila ne dozvoljava da njihova veza opstane.

Nekim ljubavnim pričama kao da je suđeno da imaju tužan kraj. Koliko god emocije bile jake, planovi veliki i koliko god njihova priča vremenski dugo trajala, konačni ishod je da ili sreću ipak pronalaze s trećim osobama ili ostaju potpuno sami, jer je njihova veza nešto što ih obilježi za čitav život. Otkrijte o kojim je to astro parovima riječ.

Bik i Vaga

Bik je taj koji voli biti glavni lik u vezi, osoba od akcije s tisuću interesa, izuzetno ambiciozan i na prvi pogled toliko jak da može bez problema funkcionirati sam. Međutim, njemu je ipak potreban oslonac pa ga traži u emotivnom partneru.
Vaga je, s druge strane, statična, više je misaoni tip koji će o svemu promisliti barem triput prije nego što poduzme nešto konkretno. Sudar njihovih oprečnih energija može izroditi nešto potpuno neuobičajeno i krajnje uzbudljivo.

Vaga će se diviti Biku zbog njegove neustrašivosti, izdržljivosti i spremnosti da proba nove, često prilično uvrnute stvari. Njega Vaga uči strpljenju i pokušava utjecati na njega da uživa u svakom trenutku, a ne da kroz život juri kao muha bez glave. Ipak, u ovoj kombinaciji Bik je taj koji je glavni učitelj i Vaga ga duže vrijeme pozorno sluša i radoznalo prati.

Međutim, u jednom trenutku Bikovi koraci postaju prebrzi za ovaj zračni znak pa s vremenom počinje, metaforički rečeno, boriti za dah. S druge strane, Bik je nezadovoljan što se Vaga ne ponaša onako kako je zacrtao i kritizira je zbog tromosti.
Obje strane se manje-više istim intenzitetom bore da opstanu kad shvate da ih dijeli samo korak do ponora. Međutim, ne uspijeva im pa oboje iz veze izlaze poraženi. Iako više nisu u ljubavnom odnosu, često i dalje ostaju u kontaktu i prijateljskim relacijama jer su potrebni jedno drugom.

Možda će nekog začuditi, ali Bik je taj kome će Vaga više nedostajati pa će upravo on biti taj koji inzistira da njihov odnos ipak ne ode potpuno u zaborav.

Lav i Vodenjak

Borbeni Lav, egoistični ljubitelj svih ovozemaljskih blagodati sušta je suprotnost nesebičnom Vodenjaku koji nerijetko odluta u neke više sfere koje ne pripadaju svijetu u kojem živi. Distanca koju drži u odnosu na Lava još više učvršćuje njegovu namjeru da ga osvoji. Kada se to dogodi, Lav je taj koji je u stanju satima pričati dok ga Vodenjak sluša, jer pokušava shvatiti kako je njegovo srce moglo pripasti nekom tko mu je dijametralna suprotnost.

Njemu Vodenjakova pažnja izuzetno prija i s vremenom oni, ma koliko različiti bili, izgrađuju vrlo jak timski odnos. Lav je uvjeren da je njihova ljubav sudbinska i da su zajedno jači od cijelog sveta.

Međutim, čak i onda kad mu se učini da nema mjesta za strepnju i kada je potpuno siguran u Vodenjakove osjećaje, on ga naglo ostavlja jer se plaši siline svojih emocija i ne želi da ga on zarobi. I ovaj scenarij se ponavlja u više navrata, a svaki put im se čini da je to posljednji i da su ipak jedno u drugom našli ono što su željeli.

Ipak, Lav pokušava dominirati nad Vodenjakom, postaje prilično opsesivan i ne dozvoljava mu da diše. Svaki put Vodenjak je taj koji odlazi i ma koliko puta mu se vrati, on konačno odlučuje da ipak želi život bez njega. Lav, potpuno shrvan, ne može se pomiriti s tom idejom i periodično pokušava mu pokušava dokazati da je donio pogrešnu odluku. Time samo čini štetu samom sebi, jer što je uporniji, to je Vodenjaku napornije slušati ga i često pokušava prekinuti svaki kontakt s njim.

Iako je od početka svjestan da su dva različita sveta, Vodenjak na njega dugo gleda ne samo kao na ljubavnika već i najbližeg prijatelja. Međutim, kako vrijeme curi, tako se u njemu sve lijepe i nekada vrlo jake emocije gase te prema njemu ne osjeća ništa više osim prezira, a on to nikako ne može shvatiti.

Djevica i Ribe

Pragmatična Djevica, kao svaki zemljani znak, čvrsto stoji sa obje noge na tlu po kojem hoda hipersenzibilna Riba. Ona u Djevici vidi zaštitinika koji će joj pružiti utočište od svih loših stvari i problema, a Djevica vidi priliku da nađe idealnu osobu iz svoje vizije. Ribe svojom ranjivošću dodatno stimuliraju Djevicu da se osjeti izuzetno bitnim, što joj jako odgovara.

S vremenom kao da se uloge mijenjaju, nekad preplašena Riba postaje pravi igrač koji diktira uvijete Djevici. Pošto se ona ne snalazi kada nije u paru, čini sve što je u njenoj moći da zadrži Ribu kraj sebe iako se često pita čemu sve to kad se iz aviona vidi da taj odnos ne funkcionira.

U toj disfunkcionalnoj koegzistenciji ne mogu izadržati dugo, ali samo zato što se u njihovim životima pojavljuju treće osobe koje im pružaju ono što im nedostaje u bazičnoj vezi.

Ponekad baš taj faktor čini da oboje misle da su prebrodili krizu i da će pored svih nesuglasica i različitosti ostati zajedno. Djevica smatra da je dovoljno mudra da može pročitati svaki Ribin korak i plan, međutim … Ona ostaje zapanjena potpunim obrtom kada Riba odluči izaći iz tog nezdravog odnosa i to bez pozdrava.

Djevici nije srce slomljeno zbog toga što je Riba odlučila pljunuti na sve što su zajedno stvarali i imali već je ubija u pojam kako je mogla tako hladno okrenuti leđa i poniziti njen ego.

Komentiraj članak

Komentari