Ružan ispad

NEUSPJEH MANCHESTER UNITEDA Mourinho je ljut: Opet popljuvao svoje igrače

Novi neuspjeh Manchester Uniteda, nula na Old Traffordu s Valencijom u Ligi prvaka, i novi ružan ispad njegovog menadžera prema vlastitim igračima.

Jose Mourinho nije uspio pobijediti ni četvrtu utakmicu zaredom. Zahvaljujući tom nizu United ima najgori ulazak u prvenstvo nakon 1989., u Liga kupu ga je izbacio drugoligaš, a sada mu je i Valencia odnijela bod u Ligi prvaka, piše Index.

Mourinhov komentar na krizu je: "Prošla sezona bila je fenomenalna. Prvenstvo smo završili kao drugi i došli do finala FA Kupa. Podigli smo razinu naše igre i intenzitet, usprkos činjenici da nemamo igrače koji imaju takav intenzitet."

Poruka je jasna: Sve što sam postigao s ovim limitiranim igračima moja je zasluga, a više od ovoga ne mogu. 

Jose Mourinho davno je sam sebi dao nadimak Posebni. Ali već godinama bi se na to moralo dodati "slučaj", jer nekada trofejni i uspješni trener nije izgubio samo vještinu osvajanja pehara nego i kompas u ophođenju. Sa svima, ali najviše s igračima koje bi trebao voditi i poštovati.

 

Povodom njegovog najnovijeg javnog svađanja, onog s Paulom Pogbom, mislili smo nabrojati sve igrače Uniteda s kojima se žestoko zakačio u nešto više od dvije godine u Manchesteru, ali onda smo vidjeli da je daleko kraći popis onih koji nisu imali to zadovoljstvo. 

I ne radi se tu o pokušajima "galvanizacije" igrača i njihovom motiviranju putem javne kritike, nego jedino o prgavosti koja nikome ne djeluje motivirajuće, nego samo iritantno i odbojno. United zato i igra loše. Kada Mourinho izvjesno dobije otkaz, u svlačionici Manchestera će se otvarati šampanjac.

Komentiraj članak

Komentari