'NEUMJESNO JE PITATI O CIJENI' Thompson o koncertu koji će se platiti iz proračuna

“Moje pjesme su iznad politike, politikantstva i strančarenja, a o cijeni koncerta je neumjesno pitati”, samo je jedan dio odgovora koji je okupljenim novinarima dao Marko Perković Thompson koji će u nedjelju u osvit proslave Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti, piše Splitski dnevnik.

On se odazvao na poziv svih splitskih braniteljskih i stradalničkih udruga i samog Grada Splita pa će u 21.30 sati na Rivi održati svoj dva i pol satni koncert.

Ipak smo od njegovog menadžera doznali kako će Grad Splita iz proračuna za ovu namjenu isplatiti 400 tisuća plus PDV, kako su mediji i špekulirali.

Thompson kaže kako koncert nije namijenjen predizbornoj kampanji Kolinde Grabar Kitarović, jer se, dodaje, on u politiku ne miješa.

“Kao prvo ja ne sudjelujem u ovoj kampanji, nisam aktivan, niti je kod od mene tražio da mu dam potporu, pa ne znam koliko sam uopće kompetentan govoriti o nekim predsjedničkim kandidatima, hoće li dolaziti na moj koncert ili će biti na nekom drugom. Ja ne znam hoće li predsjednica doći niti imam tu informaciju. Vidim da se ovo pitanje vrti posljednjih dana u medijima i radi se o čistoj manipulaciji. Nikakve povezanosti nema kada se radi o ovoj predsjedničkoj kampanji između mene i kandidata. Za sada”, kaže Thompson koji nije htio komentirati Škorinu kandidaturu jer kaže moglo bi ga se krivo shvatiti.

Na pitanje o samoj cijeni koncerta kaže: “Vi to držite kao jedno od važnijih pitanja, a meni je to nevažno i mislim da je i malo neozbiljno. Naravno da nešto košta, uvijek košta za napraviti jednu takvu veliku priču iziskuje velika sredstva, ne znam koliko je to najvažnije pitanje.”

“Moja osobna stvar je što ću napraviti sa svojim novcem”

Pitanje o tome da li je iznos namijenjen samo za produkciju, te hoće li on nastupiti i bez honorara pomalo ga je iznerviralo.

“Slušajte i to je neozbiljno pitanje, što je mukte, a što nije mukte i što ću ja raditi sa svojim novcem. Da li dovodite u pitanje da li ja smijem raditi i zarađivati? Financijski koliko koncert košta pitajte neke druge ljude, ja se ne bavim tim stvarima, ja sam odavno rekao kako to ne želim isticati, po meni to nije važna stvar. To je moja osobna stvar hoću li ja nekome dati ili neću i što ću ja napraviti sa svojim novcem”, rekao je pjevač.

Na primjedbu kako to nije osobni napad na njega, ali da je činjenica da se koncert plaća iz proračuna i da ga plaćaju građani odgovara:

“Pa dobro, kada netko dođe na koncert mora platiti pivu, parking, sve to košta, to je neozbiljno pitanje na koje neću odgovarati, jer je za mene to najnevažnije.”

Thompson kaže kako izbor da nastupa u Splitu na ovaj dan nije bio težak, jer drugih poziva nije ni bilo. Što se tiče koncerta u Čavoglavama dogodine će tamo napraviti koncert, te će se tako vratiti priča na Dan domovinske zahvalnosti gdje je i počela.

“Ja nemam političku stranku, niti sam politički aktivan”

“Na ogromni broj upita naših ljudi i svih onih koji su tamo osjetili posebnu atmosferu kada se radi o tom našem danu. Na nagovor svih njih vraćam priču u Čavoglave i to me veseli. Krbavsko polje je bila moja priča koju sam htio ispričati, a znajući njegovu cjelokupnu simboliku i povijesnu priču. Međutim, politička priča i njihovi politički sukobi koji su u toj županiji bili jednostavno se nisu mogli izdignuti između tih osobnih i političkih problema i staviti Oluju na prvo mjesto i morali smo odustati.”

Političke konotacije koje se uvijek oslanjaju na njegove koncerte smetaju ga, jer kaže, on se ne bavi politikantstvom.

“Nisam sretan kada se politizira s mojim nastupima i pjesmama. Ja nemam političku stranku, niti sam politički aktivan, zato ne znam koliko netko ima pravo politizirati i stavljati u kontekst politike moje nastupe, pa i moje pjesme”, kaže Thompson i poziva svoje gledatelje i fanove da ako imaju potrebe nositi vojno znakovlje na njegovom koncertu neka nose one Hrvatske pobjedničke vojske.

“To kažem svake godine, a ako ste primijetili i prošle i pretprošle godine i gotovo na svim mojim koncertima zadnjih godina toga nije bilo.”

Thompson dodaje kako mu puno znači nastup na Rivi na prostoru koji u stvaranju hrvatske države ima veliku simboliku, a ovo mu je prvi puta da na tom prostoru održava solo koncert.

“Čavoglave će biti na repertoaru”

Na pitanje kako se nosi s publikom koja je u njegovom slučaju jasno podijeljena na one koji ga ne vole i one koji ga vole kaže kako se nosi s time, ali da teško prihvaća nepravdu i proganjanja.

“Pojedini mediji i politike pokušavaju iskompromitirati mene kao osobu i glazbenika i sve ono što nastojim promicati kroz moje pjesme i naravno da me to smeta. To je teška kleveta i uvreda meni kao čovjeku. Izdržavam, Bog mi daje snagu i još ću moći stvarati moje pjesme”, kaže Thompson.

Konstatacija novinara kako je on ikona desnice posebno ga je zasmetala, te je odgovorio kako to pitanje nije na mjestu jer se kaže on ne bavi ni politikom ni politikantstvom ni strančarenjem. Dodaje kako njeguje vrijednosti prema obitelji, Domovinskom ratu i povijesti i upravo će se zbog toga pjesma “Čavoglave” naći će na repertoaru splitskog koncerta.

“Naravno da ću je pjevati, ona je pjesma iz Domovinskog rata, za mene i moje prijatelje branitelje ona nije sporna. Ona je svjedok vremena, svjedok kada se stvarala Hrvatska država, jedna istina, svi oni koji su protiv nje, protiv su istine Domovinskog rata. Ona i dan danas budi sjećanje na rat i stvaranje države. Možda netko misli drugačije, ali ona je zakonita, ne krši zakon, to ste vidjeli kada je bila proganjana, ali je i oslobođena sudskim presudama i policija više ne piše prijave za njeno izvođenje, za što osjećam zadovoljštinu”, kaže Thompson i dodaje kako je ova pjesma jedna od bitnih stvari koje će se dogoditi na splitskom koncertu koji će trajati do 23.30 za kada je predviđen i veliki vatromet na Rivi.

 

Komentiraj članak

Komentari