Revolucionarne godine

NESTVARNO ILI NE? Savjeti za seks i veze iz šezdesetih godina

Iako su šezdesete bile revolucionarne, dok su hipiji širili poruku ljubavi, mediji i društvo ‘srednje struje’ davali su sve od sebe da potisnu seksualnost mladih ljudi. Pročitajte neke od najapsurdnijih savjeta o seksu i spojevima iz ’60-tih.

1. Budi seksi, ali ne najseksi i izgledaj poput svih drugih

Autorica Ellen Peck napisala je i objavila knjigu 1969., nazvanu, pazite sad – ‘Kako osvojiti tinejdžera i što napraviti s njim jednom kada ga dobiš’. Tako se zove knjiga, to je prva stvar. Druga stvar je da je odrasla žena pisala o osvajanju tinejdžera, a treća su sami savjeti koje predstavlja u knjizi:

“Ako ideš na tulum, odjeni ono što će sve djevojke odjenuti. Ako nose tunike, ti odjeni tuniku. Ali, izgledaj malo seksipilnije od ostalih cura. Ali, slušaj. To ne znači da smiješ imati duboki dekolte, preduge trepavice i puno nakita. Izgled ćeš kao starleta, a to ne funkcionira. Izgled ćeš kao da pripadaš nekamo drugamo. Nemoj biti najseksepilnija tamo.
Umjesto toga, budi druga najseksi, a to ti daje prednost u odnosu na najzgodniju curu. Njoj se dečki neće usuditi prići. Da, sviđa im se kako izgleda, ali dečko koji skupi hrabrosti joj priči, zna da će se o tome pričati još tjednima.

”2. Playboy uči muškarce što znači položaj u kojem žena sjedi

Nije tako čudno da je Playboy ’60-tih bio pun nogu. Pisalo se o nogama, noge se gledalo, sve je bilo o nogama. No, i toj opsesiji otišli su i korak dalje. Napravili su cijelu patološku analizu o tome visi li joj štikla sa stopala ili ne.
“Zahvaljujući jedinstvenom istraživanju psihoanalitičara Johna A. Blazera, možemo otkriti na koji način je najbolje priči djevojci, ovisno o načinu na koji sjedi. Ako sjedi prekriženih nogu i jedna joj štikla visi sa stopala, ona je nepopravljiva koketa. Ali, znajte, takva djevojka ne namjerava ‘dati’.

No, ako sjedi s razdvojenim koljenima (8 centimetara) to znači da voli pričati i čitati o seksu i aktivno traži brojne ljubavne afere, jer voli konstantnu seksualnu uzbuđenost.
Zavest ćete je tako da joj nježno predložite partiju remija s ginom i namjerno izgubite. Tako ćete pobjediti u ‘većoj igri’.”

3. Previše alkohola na tulumu? Može radije partija pantomime?

U knjizi objavljeno 1967. nazvanoj ‘Tulum izvan granica’ tvrdi, pod broj jedan, da ‘ako postoji išta što tinejdžeri mrze najviše na svijetu, onda je to alkohol i hvatanje’. Da, hvatanje kao ‘barenje’. Nadalje, savjetuje da ako se kao tinejdžer nađete na takvom tulumu, sa previše cuge i hvatanje, onda treba vratiti tulum ‘natrag na pravi trag’.
Odnosno, taj isti šokirani tinejdžer bi trebao predložiti zabavne igre.

“Predložite neku koja je zabavna, jako zabavna, kako bi zaokupili sve druge. Možda partija pantomime da oživite atmosferu. A možda i lov na blago? Možda bi svi htjeli otići u kuhinju i raditi hamburgere ili okruglice od kokica.”

4. ‘Gole’ usne su grijeh

Tada se žene upozoravalo da nikakva šminka neće pokriti umor na licu ako su se vratile kasno kući. Također, savjeti o make upu nalagali su da sve žene, osim onih sa crnom kosom, izbjegavaju crni tuš za oči. No, najbolji je savjet za usne.
“Ako ne volite nositi ruž, onda morate staviti sjajilo.”

Naravno, to morate učiniti inače ćete izgledati poput kakvog monstruma.

5. Uvijek, ali UVIJEK, izgledajte svježe

Make up se treba stalno popravljali, a to naravno nije zbog žena, nego zbog njihovih muškaraca. U knjizi Veiled Remarks: A Curious Compendium for the Nuptially Inclined, odnos u vodiču za bračni život (namijenjeno ženama, naravno) kaže:‘Pripremite se. Odmorite se 15 minuta kako bi izgledale svježe kada on dolazi kući. Popravite šminku, stavite mašnu u kosu i izgledajte odmorno. Njegovom dosadnom danu treba podizanje’.Osim što se ženama predlagalo da izgledaju kao princeze kad im muškarac dođe kući, također nisu smjele zaboraviti na pripremu toplog jela.

“Pripremite večeru. Planirajte unaprijed, čak cijeli dan unaprijed i napravite ukusno jela i to na vrijeme. Većina muškaraca je gladna kada se vrate kući i njemu treba dobra večera i topla dobrodošlica.”

6. Za vrijeme trudnoće, razmišljajte o mužu!

Da, naravno, možda se pripremate za dolazak djeteta, ali to ne znači da možete zapostaviti pranje rublja za vašeg dragocjenog supruga, navodi Marcia Morton u ‘Udžbeniku za trudnoću: Mjesečni vodič koji pokriva sve ono što vam doktor neće reći’.

“Samo se pobrinite da je on uvijek opskrbljen čistim rubljem kako bi izdržao vaš izostanak iz kuće. Ako će biti potpuno sam, napunite frižider s namirnicama koje će moći iskoristiti.”

7. Seksajte se sa svojim šefom

Helen Gurley Brown, začetnica i urednica Cosmopolitana, u svojoj je knjizi ‘Sex and the Single girl’ savjetovala djevojke da spavaju sa svojim nadređenima. Ovu knjigu je autor serije ‘Mad Man’ preporučio svim glumicama da pročitaju kao pripremu za ulogu.

“Radno vrijeme je kao stvoreno za to da si ulovite muškarca”, piše Helen G. Brown te dodaje:

“Cura koja muti sa šefom će se zabavljati svaki dan i bit će joj žao što u tjednu ima samo sedam dana. Afera neće biti laka za nju, ali je super za posao.”

8. Zabavljajte oženjene muškarce

“Jesu li oženjeni muškarci zabranjeni? Ne uvijek”, piše Helen Gurley Brown.“Oženjeni muškarac ima čvrsto mjesto u životu žene samca. Kao prijatelj, dečko i, barem dva puta godišnje, kao ljubavnik.”

Komentiraj članak

Komentari