NAJAVA

NEŠTO SASVIM DRUGAČIJE Bogata baština Stona ispričana na kazališni način

U organizaciji Turističke zajednice Općine Ston, dvije predstave "Neispričani Ston" i "Cum Grano Salis" održat će se u petak u Stonu.

Radi se tu o dva vrlo zanimljiva kulturno-turistička projekta, usmjerena na predstavljanje bogate baštine Stona na potpuno drukčiji način od onih koje posjetitelji danas susreću! Inače, sama premijera predstava održana je u utorak na opće oduševljenje posjetitelja.

Neispričani Ston je turističko - kazališni obilazak Stona koji posjetiteljima omogućuje da dožive glavne stonske znamenitosti i upoznaju ključne likove iz njegove povijesti. Obilazak je temeljen na povijesnim činjenicama, s naglaskom na turbulentno i uzbudljivo razdoblje renesanse, a tkriva i neobične, manje znane zgode i legende Stona te dobro čuvane tajne njegovih žitelja kroz vjekove. 

Mjesto okupljanja bit će ispred stonske Solane u 10 sati, a tura će trajati 120 min. Osim ture u petak, ista će se održati još 20. srpnja te 24. kolovoza ove godine, a ulaznice se mogu kupiti na: http://www.neispricani-ston.com

Cum grano salis je ambijentalna predstava u čijem je fokusu jedinstveni doživljaj stonske tvrđave Kaštio, kao i povijest, tradicija, kulturna baština i umjetničko stvaralaštvo stonskog područja. Radi se o predstavi koja će spojiti suvremene audio-vizualne tehnologije, interaktivne instalacije, projekcija, svjetlosne i pirotehničke efekte s glumačkim nastupima u ambijentu tvrđave Kaštio! U predstavi će sudjelovati umjetnici iz Stona i okolice, lokalna kulturno-umjetnička društva, klape i posebni glazbeni gosti.

Predstava „Cum Grano Salis“ bit će dvojezična, a početak je zakazan u 21.30 sati u tvrđavi Kaštio. Izvedbe su osim u petak zakazane 20. srpnja te 24. kolovoza ove godine. Ulaznice su dostupne na: https://ston-cumgranosalis.com.

 

Komentiraj članak

Komentari