Nakon tragične smrti

NEPOVJERENJE U INSTITUCIJE Panika u Metkoviću: Pacijenti se masovno šalju na bolničko liječenje u Dubrovnik

Nakon tragične smrti malog Gabrijela u Metkoviću je nastupila svojevrsna histerija nepovjerenja u zdravstvene institucije.

U strahu su jednako i pacijenti i liječnici. U toj situaciji na bolničko liječenje šalje se tko treba i tko ne treba. Liječnici u strahu za svoj položaj tako u bolnice upućuju i one ljude koji bi u drukčijim okolnostima zasigurno ostali ležati u kućnim uvjetima.

Jutarnji.hr doznaje da je jedna devedesetogodišnjakinja nakon pregleda na Hitnoj pomoći helikopterom transportirana u bolnicu iz straha da ne bi na Hitnoj preminula. U dubrovačku bolnicu u noći na četvrtak primljeno je petero pacijenata iz Metkovića, od kojih većina nije bila za daljnje bolničko liječenje jer se radilo o primjerice niskom tlaku, virozi ili bolovima u leđima, što se sve moglo liječiti u kućnim uvjetima. Doktori pa i oni s višegodišnjim iskustvom, postali su nesigurni pa i za najmanju potrebu upućuju pacijente na bolničko liječenje.

Odjel pedijatrije bolnice pun je, i to ne samo malih pacijenata iz Metkovića te doline Neretve nego i s Pelješca, Korčule.

"Svi pedijatri s područja županije šalju djecu u bolnicu. Morali smo na pedijatriji ubaciti dodatne krevete - kazao je ravnatelj Bekić. - Kolege na terenu su preoprezni, a mi nastojimo pružiti skrb unatoč nedostatku osoblja," zaključio je Bekić za Jutarnji.hr.

Komentiraj članak

Komentari