Najpopularnija hrvatska političarka

NEOČEKIVAN POTEZ: Ruža Tomašić sutra daje ostavku?

Najpopularnijoj hrvatskoj političarki zadnjih godina je dosta spletkarenja u vlastitoj stranci od strane Pere Čorića, a međunarodni politički krugovi skloni Hrvatskoj upozorili su jeda bi se trebala distancirati od bivših udbaša i kosovaca u političkim opcijama s kojima je koalirala.

Prema informacijama dobro obaviješenih krugova iz Bruxellesa, najvjerojatnije na tiskovnoj konferenciji u ponedjeljak 3. studenog Ruža Tomašić će objaviti senzacionalnu vijest da napušta čelno mjesto Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević (!!!) na čijem je čelu bila od rujna 2009. godine, kada je nezadovoljna Đapićevim vođenjem HSP-a osnovala novu pravašku stranku.

Uvjeljivo najpopularnija političarka zadnjih godina u Hrvatskoj, prema istim izvorima, na ovaj se korak odlučila nakon što su je međunarodni politički krugovi naklonjeni hrvatskom narodu i hrvatskoj državi upozorili kako ona svojim svjetonazorom i političkim uvjerenjima ne može i ne smije biti u istom kolu sa strankama i političkim opcijama kojima upravljaju 'udbaši' i 'kosovci'. Čini se da je Ruži Tomašić bilo dosta i političkog spletkarenja u njenoj stranci, posebice nakon što je u javnost izašla djelatnost Pere Čorića koji je sustavno po nečijem nalogu radio na rušenju Ruže Tomašić i pravaštva u hrvatskom korpusu, u isto vrijeme dok je predsjednica HSP AS bila zauzeta obvezama u Europskom parlamentu. Inače, Pero Čorić je u vrlo bliskim vezama s političkim tajnikom HDZ-a Tomislavom Čuljkom koji doslovce upravlja s Čorićem, pa je želio upravljati na isti način i sa strankom koja je svu svoju popularnost izgradila zahvaljujući jedino i samo na gospođi Tomašić.

Iz svega proizlazi kako je zapravo cijelom operacijom rušenja Ruže Tomašić upravljao Tomislav Karamarko jer predsjednik HDZ-a nikada neće moći zaboraviti dva šamara koja mu zadala predsjednica HSP AS, posebice onaj na zadnjim EU izborima kada je dobila uvjerljivo najveći broj glasova (107 tisuća).

Kako su karizma i moralna vertikala Ruže Tomašić sasvim u suprotnosti s Tomislavom Karamarkom i njegovom strankom, Tomašić je odlučila da je krajnje vrijeme za rastanak. Naime, idu predsjednički izbori a nagodinu i parlamentarni i spletkarenja odnosno podmetanja će biti sve više, pa će ubuduće glavni tajnik stranke Pero Čorić i ljudi oko njega morati sami voditi stranku i neće više moći svoje ciljeve i naume ostvarivati preko leđa gospođe Tomašić.

Nakon što podnese ostavku i napusti ne samo svoje dojučerašnje stranačke kolege nego i koalicijske partnere, poznavajući Milijana Brkića Vasu koji ima zadatak rješavati krizne situacije, vjerojatno će mu Tomislav Karamarko namjeniti ulogu 'odgovaratelja' Ruže Tomašić. No čini se da je ona vrlo čvrsta u svojoj odluci. No sve će biti jasnije slijedećih dana.

Naime, ostavkom Ruže Tomašić, predsjednice HSP-AS u ovom se trenutku ozbiljno dovodi u pitanje i njena potpora kandidatkinji za Predsjednicu Republike Kolindi Grabar Kitarović. Bez Tomašičkinih glasova njena pobjeda na izborima je gotovo nemoguća. Osim toga, znakovito je kako će ona svoju odluku obznaniti u Bruxellesu što je samo po sebi poruka domaćim političkim krugovima na desnici. Za sada se ne zna koji su njeni slijedeći planovi, no očito je kako je gospođi Tomašić dosta i Čorića i Karamarka i želi samostalnu političku karijeru u kojoj je neće nitko i ništa sputavati i u kojoj neće drugi iskorištavati njenu popularnost među građanima.

Komentiraj članak

Komentari