Policija još šuti o svemu

NEOBIČAN SLUČAJ Sin šibenskog političara podijelio 650 tisuća kuna iz tatinog sefa, uhićeno 30-ak osoba?

U Šibeniku su se posljednjih dana zbivale neuobičajeno mnogobrojne policijske aktivnosti, odnosno uhićenja navodno čak tridesetak osoba, i to zbog navodne iznude maloljetnika.

Lokalni portal Šibenik.in objavio je da se o tim uhićenjima već danima “šuška” po cijelom gradu, no šibenska policija nije medijima dala apsolutno nikakvu službenu informaciju o tome što se događa.

Kad se malo “zaviri” u pozadinu šibenskih uličnih priča, jasno je i zašto su u policiji tako šutljivi, možda i više nego inače.
Naime, prema pouzdanim informacijama, žrtva navodne iznude je maloljetni potomak jednog od najutjecajnijih šibenskih dužnosnika iz vladajuće HDZ-ove garniture, piše Slobodna Dalmacija.

DRUGA STRANA PRIČE

Zašto kažemo navodne iznude? Zato jer priče govore da je dječak prije nekog vremena navodno došao do šifre roditeljskog sefa te ga je otvorio i u njemu našao popriličnu svotu novca. Govori se o svoti od oko 650 tisuća kuna. Došavši do tako pozamašne svote, dječak je, priča ulica, krenuo kupovati prijateljstvo drugih vršnjaka.

Je li uzrok tome očev politički “pedigre” i imidž bogatog momka kojeg ulica ne želi, a on baš hoće priznanje te iste ulice ili, pak, nastojanje da se svidi “lošim” momcima s kojima se želio družiti, što je pokazivao sitnim delinkventskim (o)ponašanjima, teško je reći, to će možda odgovoriti psiholozi ili socijalni radnici.


U svakom slučaju, mladić je navodno šakom i kapom dijelio desetke tisuća kuna svojim vršnjacima, a i onima malo starijima. Nije teško zamisliti ponašanje današnje “mularije” kad se dokopa takvih novaca koji im padnu s neba. Bilo je i nekih koji su ga odbijali, no očito dosta onih koji su prihvaćali te nenadane darove.

No, došlo je do neizbježnog. Dužnosnik je jednog dana otkrio da u sefu nedostaje novac. A momak je, priča se po Šibeniku, kad ga je ovaj pitao zna li gdje je novac, kazao da je žrtva iznude.

Očito ne sumnjajući u njegove riječi, otac je, kako to i priliči čovjeku koji poštuje zakon, sumnje u ovo ozbiljno kazneno djelo prijavio policiji, koja je onda krenula u akciju i po gradskim ulicama pohvatala više desetaka momaka.

Šibenik.in objavio je riječi oca jednog od mladića, starog 20 godina, koji je uhićen i čiji je stan pretražen te mu je oduzet motocikl koji je nedavno kupio.

’ZAŠTO POLICIJA ŠUTI’?

– Tražili su nekakav novac, ali ništa nisu našli. Navodno je moj sin kupio motor od ukradenog novca. I to novca koji nije on ukrao, nego mu ga je dao jedan maloljetnik. Ako je kriv, u redu, neka odgovara za to što je učinio, ali isto tako želim da se onda kaže tko je glavni krivac.

Zašto policija šuti o tome, koga se štiti? To traje već danima, a nitko ništa ne piše! Neka kažu tko je ukrao novac i kome i tko ga je dijelio po gradu – rekao je otac uhićenog mladića, kojem je sudac istrage šibenskog Županijskog suda odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog sumnje u kazneno djelo iznude. Ova izjava ogorčenog oca poprilično podržava tezu o kojoj pričaju gradske ulice.

No, ako je sve ovo istina, a nema sumnje da će to utvrditi nadležni organi, pogotovo što se bliže izbori pa treba imati čistu situaciju, postavlja se logično pitanje odakle visoko pozicioniranom HDZ-ovcu tolika svota novca.

Kontaktirali smo navedenog dužnosnika koji nam je, preko poruka, kad smo mu napisali zbog čega želimo njegov komentar, odgovorio da je to pitanje za policiju, a ne za njega i da je mladić maloljetan.

Policija: Izvijestit ćemo na vrijeme


– O svim dovršenim kriminalističkim istraživanjima redovito obavještavamo javnost u dnevnim izvješćima, a o aktivnostima koje su u tijeku izvijestit ćemo na vrijeme i ako se utvrde kaznena djela i njihovi počinitelji – kratko je odgovorila Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko-kninske, na naš upit.

Zanimalo nas je jesu li istinite kuloarske tvrdnje o široj policijskoj akciji u Šibeniku, pri čemu je obuhvaćeno 30 osoba.

Povod za tako opsežnu akciju je uhićenje 20-godišnjaka koji je navodno kupio motocikl ukradenim novcem dobivenim od izvjesnog maloljetnika. B.P.

Komentiraj članak

Komentari