'ZAKON FIRME'

NEMA ŠALE Pogledajte ovaj suludi popis konobarskih grijeha i predviđene kazne

Na Facebook stranici Konobarski život osvanula je zanimljiva fotografija koja prikazuje popis konobarskih grijeha i za to predviđenih kazni koje je navodno gazda ugostiteljskog objekta u okolici Samobora napisao svojim djelatnicima.

Kašnjenje na posao, neposlušnost, odgovaranje gazdi, nepuštanje vode nakon obavljanja nužde u wc-u, kao i dolazak na posao u alkoholoziranom ili razj*****m stanju tako se konobarima naplaćuju po sto kuna, baš kao nepometena sala, prljavi stolovi ili šank.

Ista kazna predviđena je za pušenje na radnom mjestu ili u skladištu, gdje je ta radnja dozvoljena samo uz prisutstvo gazde.
Nešto stroža kazna, u iznosu od 200 kuna, očekuje konobare za svađanje na radnom mjestu, dok se kao najteži prekršaj navodi izgovaranje riječi 'neću' ili 'ne dam', za što će konobari biti kažnjeni iznosom od 3500 kuna, piše Slobodna Dalmacija.

Je li u pitanju šala ili tužna konobarska istina teško je utvrditi jer je fotografiju poslao nepoznati čitatelj, no ako je suditi po komentarima uz ovu objavu, ovakve ili slične situacije nisu baš nikakva rijetkost u životu hrvatskih konobara.

Komentiraj članak

Komentari