64. DLJI

NE PROPUSTITE VEČERAS: Dubrovački simfonijski orkestar s gostima u Dvoru

Dubrovački simfonijskiorkestar i Zagrebački kvartet pod ravnanjem talijanskog maestra Gianluche Martinenghija zajedno sa pijanisticom Natalijom Trull upriličit će glazbenu posvetu stogodišnjici rođenja engleskog skladatelja Benjamina Brittena, večeras, 20. srpnja, u 21:30 sati u atriju Kneževa dvora.

Britanski skladatelj i pijanist Benjamin Britten jedna je od najznačajnijih ličnosti suvremene engleske glazbe. Skladao je opere, koncerte i pjesme uz orkestar i klavir, a njegova glazba prepuna je dramatike i vokalnih linija koje stvaraju lirske ugođaje. Danas, sto godina nakon rođenja, Benjamin Britten se uzdiže kao nezaobilazni skladatelj srednje struje 20. stoljeća u Europi, no za života se mukotrpno probijao na svjetsku glazbenu scenu. Mali prilog uspjehu dala je i premijera „Sna Ivanjske noći“ na Dubrovačkim ljetnim igrama 1962. godine, pa je stoga proslava stogodišnjice rođenja ovog velikog britanskog skladatelja i čast i obveza.

Uz Dubrovački simfonijski orkestar i Zagrebački kvartet pod ravnanjem uglednog talijanskog dirigenta Gianluce Martinenghija nastupa cijenjena ruska pijanistica Natalia Trull, a izvesti će Brittenove Simple Symphony za gudački orkestar, Young Apollo i Varijacije na temu Franka Bridgea.Komentiraj članak

Komentari