Savjeti

Navike kojih se moraš riješiti prije važnih ljubavnih odluka

Lažu oni koji ne znaju kako je istina uvijek pametnija odluka, jer se sve kad tad sazna, a to očito još uvijek nisu iskusili na svojoj koži

PRIJE nego uđu u ozbiljnu vezu, počnu razmišljati o zajedničkom životu s partnerom ili  izgovore "sudbonosno da", ljudi bi se trebali odreći nekih navika.

1. Laganje
 
Lažu oni koji ne znaju kako je istina uvijek pametnija odluka, jer se sve kad tad sazna, a to očito još uvijek nisu iskusili na svojoj koži. Zato, ili prestani lagati ili se pripremi na solo život (izbacujemo onaj dio o mačkama).
 
2. Izlasci
 
Naravno da će ih bit, to jest mora ih bit, jer bi inače poludjeli. No, tulumarenje vikendom i pokojim radnim danom, baš kao u zlatnim studentskim danima, nitko neće trpiti.
 
3. Lijenost
 
Poštovanje prema partneru iskazuje se i time da mu nećeš dopustiti da on obavlja sav posao, kao i obrnuto. Prema tome, nema više cjelodnevnog ležanja na kauču i navike da te netko dvori, dok se ti odmaraš od nerada.
 
4. Ovisnost o mami
 
Kad smo već kod dvorenja... Sada ulogu mame preuzimaš ti, jer podsjećamo, udaješ se za svog odabranika, a ne mamu. Mama se sada napokon može posvetiti svojim brigama i raditi nešto za sebe, kao i ti za sebe.
 
5. Dijeljenje
 
Nekad nije lako dijeliti, ali poanta zajedničkog života je upravo to - savladavanje te sebične navike. To je žrtva koju moraš biti spremna napraviti za onog kojeg voliš.
 
6. Prigovaranje
 
Mislimo na neprestano prigovaranje, kao da baš nikad ništa nije kako treba. Ili ćeš morati naučiti kako to ljepše reći partneru ili kako živjeti bez njega, jer ni najtolerantniji to neće trpiti.
 
7. Njuškanje
 
Vrijeme je da odrasteš i prestaneš biti ljubomorna te mu čitati poruke na mobitelu dok se tušira ili inzistirati na šifri od njegovog Facebooka. Ljubomora vas neće odvesti nigdje.
 
8. Bivši
 
Kako ćeš se nekome posvetiti u potpunosti, ako još uvijek razmišljaš o bivšem i tome što bi bilo, kad bi bilo?

Komentiraj članak

Komentari