Malo praznovjerja nikome ne šteti

NARODNA VJEROVANJA Žaba u kući, broj tri, proliveno vino i mladi mjesec donose sreću

Ako vam grane ili grm zahvate haljinu, to je obećanje sreće, čak i novčanog dobitka, a dobro je spavati okrenut prema jugu, i to na neispeglanim plahtama.

Oni koji nađu djetelinu s četiri lista mogu računati na veliku sreću ili dobitak, no nigdje ne piše da je baš morate otrgnuti iz prirodnog okruženja. Ako to ipak učinite, pospremite je negdje blizu srca.

A ako kojim slučajem živite blizu vode oko koje skaču žabe, moguće je da doskakuću i do vaše kuće. Ostavite vrata otvorena za svaki slučaj. Žaba u kući donosi sreću.

Sve što ima veze s brojem tri također je potencijalna sreća i znak blagostanja. Dakle, ako kihnete triput prije doručka – bravo! Dobra je karma i ako sretnete tri ovce ili ako vidite tri leptira koji lete zajedno. Naravno, vrlo je rijetko da nam tri leptira prolete ispred nosa, no dobra je vijest da sreću nosi i jedan, ali prvi leptir kojeg vidite od početka godine trebao bi biti bijeli, za sreću.

Ako ste u prilici, bacite oko na mlađak (mladi Mjesec), no obavezno preko desnog ramena. Kad održite zdravicu, popijte vino, ali ne do kraja – uvijek prolijte nekoliko kapi, i to za sreću onima kojima ste održali govor.

Sigurno znate da je dobar znak da bubamara sleti na vas ili kad sretnete dimnjačara, posebno na dan vjenčanja, no kad spremate čaj, vodite računa da biste u šalicu prvo trebali staviti – šećer. To donosi sreću. Kao i pauk koji se, ako naletite na njega u jutarnjim satima, vrti po mreži. Sigurno znate da potkova nosi sreću i pritom mora biti obješena s krajevima prema gore kako sreća ne bi “iscurila”.

No mnogi ne znaju da, ako korakom zahvatite svoju sjenu, to također znači sreću. Dobro se šišati tijekom oluje i spavati tako da ste okrenuti prema jugu, pogotovo ako niste opeglali plahte. Ako ne uhvatite prehladu, i hodanje po kišnom vremenu moglo bi vam donijeti sreću. Ako vam grane ili grm zahvate haljinu dok hodate, to je obećanje sreće, čak i novčanog dobitka, pišu 24sata.hr

Sreća je i kad na poslu istu osobu sretnete dva puta, kada dolazite i odlazite.

Komentiraj članak

Komentari