Tužna vijest

NAPUSTIO NAS OLIVER DRAGOJEVIĆ Preminuo je velikan hrvatske glazbe

Jutros u 5 sati u splitskoj bolnici umro je Oliver Dragojević.

Velikan hrvatske glazbene scene napustio nas je u 71. godini, točno godinu dana nakon što mu je dijagnosticiran rak pluća.

 Tužnu vijest Slobodnoj Dalmaciji je potvrdila Oliverova obitelj.

Oliver Dragojević rođen je u Splitu. Podrijetlom je iz Vele Luke gdje je proveo djetinjstvo. U Splitu je pohađao glazbenu školu. Najprije je učio glasovir, a potom klarinet i gitaru. Prvi susret s glazbom bio mu je u petoj godini kad je od oca Marka na poklon dobio usnu harmoniku kojom je zabavljao djecu iz svoje ulice, te putnike na brodu na čestoj relaciji Split - Vela Luka. Prvi estradni nastup bio mu je na splitskom dječjem festivalu 1961. godine s popularnom pjesmicom Baloni. Istovremeno s bratom Aljošom snimio je tada poznate svjetske hitove za Radio Split.

Njegova karijera obilježena je brojnim bezvremenskim hitovima kao što su 'Cesarica', 'Trag u beskraju', 'Moj galebe', 'Što to bješe ljubav', 'Nadalina', 'Moj lipi anđele', osvojio je nekoliko Porina te brojne nagrade i priznanja. Svojim bogatim glazbenim opusom postao je najbolji hrvatski pjevač koji je bio itekako cijenjen i izvan granica Lijepe naše. 

Preminuo je 29. srpnja 2018. godine nakon duge bitke s rakom pluća.

Komentiraj članak

Komentari